Спечелването на титлата от финалите на АТП в Лондон може

...
Спечелването на титлата от финалите на АТП в Лондон може
Коментари Харесай

Най-накрая демонстрирам пълния си потенциал, убеден е Григор Димитров

Спечелването на купата от финалите на АТП в Лондон може да бъде основа за бъдещи триумфи, счита Григор Димитров. Българският тенисист, който сграбчи най-ценния трофей до момента в кариерата си изясни, че е добил доста по-голяма убеденост в себе си, в течение на конкуренцията в " О2 сцена ".

" И преди съм успявал да демонстрирам качествата си, да играя полуфинали и финали на огромни шампионати, само че в никакъв случай не бях кадърен да ги спечелвам. През тази година обаче мисля, че прескочих тази преграда. Започнах да играя по-освободено, много по-уверено и частите от пъзела се събраха едно по едно ", сподели Димитров в изявление за Sky Sports News.

Новият №3 в международната класация е сигурен, че не е трансформирал нищо фрапантно в играта си, а по-скоро е посочил по-голямо неизменност, а дългогодишната му работа се е отплатила.

" Знам, че следващата година ще съм под светлините на прожекторите, както се споделя ще съм на радара, само че го намирам за много вълнуващо. Винаги съм желал да играя тенис, с цел да се състезавам с най-хубавите. Чувствам убеденост, а да си този, който остава финален на корта и финален в шампионата постоянно е прелестно чувство. Знам, че най-сетне показвам цялостния си капацитет и това ми разрешава да се боря за трофеи ", добави Димитров.

 Чувствам убеденост, а да си този, който остава финален на корта и финален в шампионата постоянно е прелестно чувство.
© Reuters

Чувствам убеденост, а да си този, който остава финален на корта и финален в шампионата постоянно е прелестно чувство.

Според него един от повратните моменти за сезона му е бил интервалът, прекаран в академията на Рафаел Надал в Манакор. Димитров се приготвяше през лятото в Майорка за сезона на твърди кортове дружно със международния №1.

" Да бъдеш към легенда като него е доста скъпо и аз правя оценка този жест от Рафа. Да гледаш по какъв начин се приготвя, какъв брой е предан на детайлите, неслучайно е №1 в света. Прекарахме и доста време отвън корта, което ми оказа помощ. Бяхме на лодката му и непринудено скочихме във водата ", сподели българинът.

Похвалите към Димитров не закъсняха, а някогашният №4 в света Грег Руседски го сложи като един от основните любимци за продобиване на купа от Големия шлем следващата година.

" Видяхме раждането на една нова суперзвезда. Димитров израсна доста в тези 10 дни, беше претрупан с големи упования, само че се оправи, тъй като към този момент е доста по-силен душевен. Това отличава огромните играчи от положителните ", сподели Руседски.

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (102)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР