Спечелилото награда Еми CBS News Sunday Morning се излъчва по

...
Спечелилото награда Еми CBS News Sunday Morning се излъчва по
Коментари Харесай

Тази седмица в Sunday Morning (15 октомври)

Спечелилото премия " Еми " " CBS News Sunday Morning " се излъчва по CBS в неделя от 9:00 сутринта ET. „ Sunday Morning “ също се излъчва в приложението CBS News от 12:00 ч. Едноличен търговец. (Изтеглете го тук.) 

Веден от Джейн Паули

ИСТОРИЯ НА КОРИЦАТА: Скъсява ли се продължителността на вниманието (и има ли значение)?
Скъсява ли се продължителността на вниманието? Разсейвате ли се повече от многозадачност в допълнение към многозадачността? Кореспондентът Дейвид Поуг се пробва да получи отговори от откривателя Глория Марк, създател на „ Обхват на вниманието “, в това време беседва с професора по логика на психиката на Корнел Джеймс Кътинг И със съветника Лорън Барнет И нейните дъщери за това по какъв начин разсейващите технологии въздействат на нашето държание, работливост и равнища на стрес.

„ Продължителност на вниманието: реформаторски метод за възобновяване на салдото, щастието и продуктивността “ от Глория Марк, доктор. (Hanover Square Press), в твърди корици, електронни книги и аудио формати, налични посредством Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.orggloriamark.com. Почетен професор по логика на психиката от университета Корнел Джеймс Кътинг Лорън Барнет, фамилни консултанти на Уестпорт

       
АЛМАНАХ: 15 октомври < br> „ Неделна заран “ преглежда значими исторически събития на тази дата.
     

ЦВЕТЯ: Слънчогледи в подем
За две седмици към Деня на труда фермата на Тед и Крис Гринтер в Лорънс, Канзас става мека за феновете на слънчогледа от близо и надалеч. Кореспондентът Мо Рока беседва с Grinters за хилядите гости, които идват всяка година, с цел да се възхищават на техните видимо безкрайни полета. Той също по този начин беседва с Кейтлин Екард от Powell Gardens за познанията за слънчогледа и със Стив Кауфер (известен като „ Слънчогледовия Стив “), който демонстрира на Мо по какъв начин създава някои неповторими сортове.

За повече информация:

Grinter Farms (Facebook), Lawrence, Kan.Powell Gardens, Kingsville, Mo. Sunflower Steve Seed Company, Ellsworth, Wisconsin.

      
НОВИНИ: Война в Близкия изток
Сет Доан оповестява.

ФИЛМИ: „ Убийците на цветната луна “ на Скорсезе: Истинска история за любовта и „ същинското зло “
Последният филм на режисьора Мартин Скорсезе е акомодация на бестселъра на Дейвид Гран от Оклахома от началото на 20-ти век за бича на подозрителни смъртни случаи на членове на племето Осейдж, които са станали баснословно богати поради петролните си права. Кореспондентът Лий Коуан беседва със Скорсезе, Гран и със звездите Леонардо ди Каприо и Лили Гладстоун за същинското показване на Осейдж и царуването на терора.

За да гледате филмов откъс за „ Killers of the Flower Moon “, щракнете върху видеоплейъра по-долу:

За повече информация:

„ Killers of the Flower Moon “ потегля по кината и в IMAX на 20 октомври „ Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the ФБР " от Дейвид Гран (Doubleday), в твърди корици, огромен шрифт, търговски меки корици, електронни книги и аудио формати, налични посредством Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.org

      
ПАЗАЖ: In memoriam
" Неделя заран " си спомня някои от забележителните фигури, които ни напуснаха тази седмица.

      
НОВИНИ: Дейвид Петреъс за войната на Израел против Хамас
Кореспондентът по националната сигурност на CBS News Дейвид Мартин рапортува.

За повече информация:

„ Конфликт: Еволюцията на военното дело от 1945 година до Украйна “ от ген. Дейвид Петреъс и Андрю Робъртс (HarperCollins), в твърди корици, електронна книга и аудио формати, налично на 17 октомври посредством Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.org

      
HARTMAN: The Breakfast Club
      

МУЗИКА: The Rolling Stones, към момента разтърсващи след 60 години: „ Когато го имаш, парадирай с него, нали знаеш? "
" Hackney Diamonds " е първият албум на Rolling Stones с истинска музика от 18 години – и първият им след гибелта през 2021 година на барабаниста Чарли Уотс. Кореспондентът Антъни Мейсън седна с Кийт Ричардс, Мик Джагър и Рони Ууд, с цел да обсъдят тяхната неповторима химия; събира се още веднъж с истинския басист на Стоунс Бил Уайман; и какво значи навършването на 80 за Джагър и Ричардс.

За да чуете „ Sweet Sounds of Heaven “ от албума „ Hackney Diamonds “, щракнете върху видеоплейъра по-долу:

За повече информация:

rollingstones.com „ Hackney Diamonds “ ще бъде пуснат на 20 октомври. Electric Lady Studios, Ню Йорк

      
КОМЕНТАР: Ювал Ноа Харари за офанзивата на Хамас: Терористите „ водят война против нашите души "
Историкът Ювал Ноа Харари, създател на " Сапиенс: Кратка история на човечеството ", споделя, че задачата на офанзивата на Хамас против Израел е била да унищожи доверието ни в човечеството, само че нашата мощ и религия в демокрацията ще победят гнет и ненавист.

За повече информация:

Yuval Noah HarariSapienship

КНИГИ: Дейвид Брукс за неговата задача: Да се ​​противопоставим на духовната рецесия на нашата нация
Кумнистът на New York Times Дейвид Брукс има вяра, че е не е доверчив да се доверява на другите, както той изяснява в новата си книга „ Как да опознаем човек “. Неговата цел, споделя той пред Джон Дикерсън от CBS News, е да помогне на хората, разграничени от пристрастия и обществени медии, да се виждат и схващат по-добре един различен и да избягат от изолацията, която е постоянно срещана в нашата просвета. Той също по този начин приказва за Weave: The Social Fabric Project, организация с нестопанска цел, подкрепяща тези, които работят за заплитане на обществената тъкан в своите общности.

За повече информация:

„ Как да опознаем човек “ от Дейвид Брукс (Random House), в твърди корици, огромен шрифт, електронни книги и аудиоформати, налични посредством Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.orgДейвид Брукс, The New York TimesWeave: The Social Fabric Project (Aspen Institute) Soul Restoration Center, Портланд, Орегон.

     
ПРИРОДА: TBD
      

ЕКСКЛУЗИВИ УЕБ:

ОТ АРХИВИТЕ: Убийствата в Осейдж и „ Убийците на цветната луна “ (видео в YouTube)
В началото на 20-ти век петролната тресчица в нацията Осейдж, ситуирана в Оклахома, сътвори проливен дъжд от доходи от нефт за индианското племе, което ги прави най-богатите хора на глава от популацията в света. Но тяхното благосъстояние провокира лакомия, употреба и убийства от страна на белите „ пазители “, които пристигнаха да управляват парите на Осейдж, и ще доведат до първото огромно следствие от ФБР. В тази история от „ Sunday Morning “, в началото излъчена на 30 април 2017 година, кореспондентът Лий Коуан беседва с Дейвид Гран, създател на „ Killers of the Flower Moon “, за царуването на терора против Osage.

ГАЛЕРИЯ: Забележителни смъртни случаи през 2023 година
Поглед обратно към уважаваните персони, които ни напуснаха тази година, които ни допряха със своята иновативност, креативност и човещина.

Спечелилият премия " Еми " " CBS News Sunday Morning " се излъчва по CBS неделя, започвайки в 9:00 сутринта ET. Изпълнителен продуцент е Ранд Морисън.

DVR Alert! Разберете по кое време " Sunday Morning " се излъчва във вашия град 

" Sunday Morning " също се излъчва в приложението CBS News започвайки в 12:00 ч. Едноличен търговец. (Изтеглете го тук.) 

Пълните епизоди на „ Sunday Morning “ към този момент са налични за гледане при поискване на CBSNews.com, CBS.com и Paramount+, в това число посредством Apple TV, Android TV, Roku, Chromecast, Amazon FireTV/FireTV стик и Xbox.

Следвайте ни в Twitter; Facebook; Instagram; YouTube; TikTok; и на cbssundaymorning.com.

Можете също да изтеглите безплатния „ Sunday Morning “ аудио подкаст в iTunes и в Play.it. Сега в никакъв случай няма да пропуснете тромпета!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР