Спечелилият 10-ата поредна титла на та само преди седмица се

...
Спечелилият 10-ата поредна титла на та само преди седмица се
Коментари Харесай

Седмица след спечелването на титлата Байерн бе тотално надигран от Майнц

Спечелилият 10-ата поредна купа на та единствено преди седмица се показа неузнаваемо, бе изцяло надигран и надвит в гостуването си от стимулирания отбор на с 3:1. “Карнавалния отбор ”, както са известни домакините, се показаха на чудесно равнище и не оставиха никакви подозрения към това кой от двата тима заслужава да се поздрави с успеха. Попаденията за отбора от “Опел Арена ” бяха дело на Йонатан Буркарт (18’), Муса Ниаките (27’) и (57’), а Робърт Левандовски (33’) по традиция бе прецизен за своя отбор макар слабото другояче показване.

Футболистите на Бо Свенсон започнаха доста интензивно дуела и на три пъти удариха гредите на вратата защитавана от Свен Улрайх в първите 10 минути. Още в първата минута отличен пробив на Антон Стах приключи с положително центриране към Йонатан Буркарт, а той нацели напречния дирек. Това се повтори и в 9-ата минута след осъществяване на корнер, а играчите на домакините с лека ръка пропиляваха разкрилите се отлични благоприятни условия пред тях.

Всичко това въпреки всичко натиска даде резултат в 18-ата минута, когато едва изчистване на Свен Улрайх не почисти задоволително добре, а там единствено с един пас топката доближи до Бурткарт, който откри резултата с компактен изстрел за 1:0. Футболистите на Бо Свенсон вкараха второ попадение в 27-ата минута, когато чудесно центриране от фал бе засечено на към метър пред голлинията от Муса Ниаките за 2:0.

Баварците понижиха изоставането си в 33-ата минута, когато пробив отдясно на Чупо-Мотинг приключи с пас към Левандовски, а полякът съблюдава традицията и отбелязвайки 20-ото си попадение във вратата на Майнц бе прецизен за 2:1.

18 – Robert Lewandowski has scored 18 away goals in the Bundesliga this season, setting a new record for the most away goals in a single season in the competition. Guest.
— OptaFranz (@OptaFranz)
Домакините още веднъж взеха преднина от две попадения в 57-ата минута, когато Леандро Барейро прати топката в мрежата с удар от границата на наказателното поле след съответната доза шанс и рикошет. Те можеха да вкарат и четвърто попадение единствено няколко минути по-късно, само че успоредният пас отдясно не бе засечен добре от Буркарт и топката излезе в навън. В минутите до края на играчите на домакините продължиха да бъдат по-активни, въпреки че баварците пробваха да изнесат играта в по-предни позиции.

С тази победа Майнц продължава да заема 9-ото място в клсирането с 42 точки, а Байерн към този момент се поздрави с купата с семейството си през предходната седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР