Спечелили ли са вече компаниите с изкуствен интелект по въпросите

...
Спечелили ли са вече компаниите с изкуствен интелект по въпросите
Коментари Харесай

Как се обучават AI инструментите тревожи създателите. Законът за авторското право достатъчно ли е пречка, за да ги спре?

Спечелили ли са към този момент фирмите с изкуствен интелект по въпросите на авторските права? Някои специалисти споделят, че може да имат, макар че може да се взема решение за всеки обособен случай.

Когато немският фотограф Робърт Кнешке употребява онлайн уеб страница преди година, с цел да види дали неговите фотоси, предпазени с авторски права, са били употребявани за образование на принадлежности за изкуствен интелект (AI), той беше „ замаян и шокиран “ от това какъв брой доста е разкрил.

Поне 20 изображения с воден знак от неговото портфолио бяха събрани в набори от данни, предоставени от немската организация с нестопанска цел AI LAION за образование на системи за машинно образование като Stable Diffusion.

Но когато фотографът попита с цел да отстранен фотосите, юристите на LAION настояват, че базата данни дава достъп до изображения, обществено налични в интернет, и не резервира копия от тях.

С датата на процеса, избран за 25 април в Хамбург, делото на Кнешке ще бъде едно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР