спечели топ-дербито на кръга в Бундеслигата като се наложи с

...
спечели топ-дербито на кръга в Бундеслигата като се наложи с
Коментари Харесай

РБ Лайпциг скъси дистанцията с Байерн

спечели топ-дербито на кръга в Бундеслигата като се наложи с 1:0 над. Така " Биковете " още веднъж съкратиха разликата на водача Байерн на 7 точки и се обрисуват като най-сериозния кандидат за върха.

През първото полувреме защитните линии и на двата тима взеха превес, като нито един от тимовете не стигна до някакво чисто голово състояние. Но в 51-ата минута преодоля четирима бранители на гостите и вкара единственото попадение в мача.

-рано през днешния ден Байерн отнесе с 4:1 и има 45 точки, а Република България Лайпциг в този момент е с 38. Байер (Леверкузен), който до декември беше отпред в класирането, остава на 4-о място с 42, инкасирайки четири провали в последните си шест мача.

В последните две минути на постоянното време двата тима имаха по една добра опция да се разпишат. В 89-ата минута се откри опция за от Леверкузен, който получи топката в дребното наказателно поле и стреля, само че сподели инстикт, разтегна се и мазета.

В 4-ата минута на добавеното време Марсел Забицер от Лайпциг можеше пък да удвои, само че ударът му от фаул се отби в горната греда и излезе в навън. Бундеслига 19 кръг, събота 30 януари  Република България Лайпциг 1:0краен резулат  Байер Леверкузен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР