спечели съдебно дело срещу КАТ, след като беше неправомерно глобена

...
спечели съдебно дело срещу КАТ, след като беше неправомерно глобена
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова осъди КАТ и спечели дело за неправомерна глоба

завоюва правосъдно дело против КАТ , откакто беше непозволено санкционирана с 400 лв. за превишена скорост в Пазарджик. Инцидентът е станал през януари, само че фишът ѝ е връчен повече от половин година по-късно, когато тя била спряна за друго нарушаване.

Въпреки че документите демонстрира, че нарушаването е осъществено с нейния автомобил, доктор Гълъбова твърди, че по това време не е била в Пазарджик. След правосъдния развой Пазарджишкият областен съд реши да анулира санкцията, установявайки, че е налице фактическа неточност, като водачът, направил нарушаването, евентуално е карал личната си кола с друг регистрационен номер.

Решението на доктор Гълъбова да отиде на съд

Първоначално полицията предложила на лекарката да подаде заявление за анулация на санкцията, само че тя отказала и избрала правосъдния път.

„ Исках да предизвикам съответните органи да премислят метода, по който се образуват тези фишове “, изясни доктор Гълъбова пред „ NOVA “, разяснявайки решението си да потърси правораздаване.

Това дело акцентира смисъла на коректността при издаването на фишове и санкциите от КАТ , като също по този начин повдига въпроси за възстановяване на системите за надзор и инспекция на данните.

Условна присъда за служителят на реда, пребил студент край Созопол: Версиите за случая се разминават

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР