спечели гостуването си на Кристъл Палас с 1:3 в мач

...
спечели гостуването си на Кристъл Палас с 1:3 в мач
Коментари Харесай

Ливърпул отново не пожали Кристъл Палас, битката за титлата е жива!

завоюва гостуването си на Кристъл Палас с 1:3 в мач от 23-тия кръг на Висшата лига на Англия. С успеха момчетата на Юрген Клоп се приближат до водача в класирането Манчестър Сити на девет точки, като са с мач по-малко от " жителите ".
Мърсисайдци стартираха чудесно срещата след ранен гол на Върджил ван Дайк, засичайки центриране от корнер. След половин час игра и Алекс Окслейд-Чембърлейн се разписа, като и за двете попадения асистенция направи Анди Робъртсън.
В края на първата част обаче Палас се съвзе и пропусна няколко положителни шанса за гол. Натискът на " орлите " продължи и при започване на второто полувреме, като се стигна и до гол, осъществен от Одсон Едуар. В идващите минути обаче Палас по този начин и не откри път към вратата на Алисон, който се отличи с няколко доста значими намеси в мача.
В края на срещата бе отсъдена дискусионна дузпа за Ливърпул, откакто основният съдия в началото не видя нарушаване против Диого Жота, само че по-късно преразгледа обстановката с ВАР и отсъди 11-метров углавен удар, осъществен от Фабиньо.
Това е 10-а поредна победа за Ливърпул против този противник, като в последните пет мача головата разлика сред двата отбора е 19:1. В идващия кръг Ливърпул посреща Лестър на " Анфийлд ", до момента в който Палас гостува на Норич.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
След единствено осем минути игра Ливърпул откри резултата. Анди Робъртсън даде съвършеното центриране от корнер към близката греда, където Върджил ван Дайк налетя на топката и я заби в горния десен ъгъл на вратата на Кристъл Палас - 0:1!
Четири минути по-късно още веднъж Робъртсън бе деен по левия фланг, откъдето даде превъзходно центриране на далечната греда за Алекс Окслейд-Чембърлейн. Англичанинът засече топката от непосредствена непосредственост до вратата, само че Гуаита внимаваше и избави.
В 32-ата минута Ливърпул осъществя второ попадение, а Анди Робъртсън се регистрира с нова асистенция. Крайният защитник даде превъзходен пас в наказателното поле за Алекс Окслейд-Чембърлейн, който овладя на гърди и нанесе удар, който преодоля Винсенте Гуаита - 0:2!


В заключителните минути на първата част Кристъл Палас изпусна две чисти положения за гол. Първо Матип направи неверен пас, който разреши на Олиз да стреля рисково, само че Алисон избави. Малко по-късно Матета преодоля Алисон и нанесе удар, само че не уцели опразнената врата.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Втората част стартира по метода, по който приключи първата - с напън на домакините. Още в началните минути " орлите " изпуснаха нови две чисти положения за гол. Микаел Олиз и Одсон Едуар поредно можеха да вкарат във вратата на Ливърпул, само че и в двете обстановки мърсисайдци оцеляха, като Алисон оказа помощ за това.
В 55-ата минута натискът на Палас даде резултат и изоставането им в резултата бе понижено. След прелестна офанзива с замяна на подавания защитата на Ливърпул бе матирана, а Матета излезе самичък против Алисон, подаде към Едуар, който вкара на празна врата - 1:2!


В идващите минути Палас не съумя да задържи високо оборотите и мъчно стигаше до положения за гол. В 82-ата минута обаче домакините бяха извънредно покрай изравнително попадение. Олиз бе изведен зад защитата на Ливърпул и опита да трансферира излезлия напред Алисон, само че бразилецът съумя да почисти в корнер със сетни сили.
В края на мача Ливърпул вкара трето попадение. Диого Жота бе съборен на тревата след прикосновение с вратаря Гуаита. Главният съдия в началото не отсъди нарушаване, само че по-късно преразгледа обстановката с ВАР и отсъди дузпа. Фабиньо се нае с осъществяването и осъществя - 1:3!
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Палас: Гуаита, Уорд, Гуехи, Андерсен, Мичъл, Хюз, Шлуп, Галахър, Олиз, Матета, Едуар

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Окслейд-Чембърлейн, Жота, Фирмино



ПРЕДИ МАЧА
" Орлите " разчитат най-вече на домакинските си мачове през този сезон, като завоюваха 17 от 24-те си точки точно вкъщи. През предишния сезон отборът обаче загуби с 0:7 от мърсисайдци, като това е единственият път, в който Палас позволи 7 гола в историята си.
Ливърпул се върна на положителния път във Висшата лига, като завоюва против Брентфорд в последния кръг. Макар и без играещите на Купата на африканските народи Мохамед Салах и Садио Мане тимът продължава да е постоянен в нахлуване.
Възпитаниците на Юрген Клоп обаче имат единствено две победи в последните си 6 гостувания, като също така записаха 2 загуби и 2 равенства. В последните си 4 гостувания на този противник обаче Ливърпул има победи без позволен гол и общо 16 вкарани.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР