Спечели човекът на народа (в. Сабах), Победата отново е на

...
Спечели човекът на народа (в. Сабах), Победата отново е на
Коментари Харесай

Ердоган: Заедно сме до гроб

" Спечели индивидът на народа " (в. " Сабах " ), " Победата още веднъж е на Ердоган " ( " Хюриет " ), " Още пет години Ердоган " (в. " Карар " ), написа турският щемпел тази заран във връзка изборната победа на досегашния президент Реджеп Тайип Ердоган, който завоюва на балотажа на президентските избори през вчерашния ден 52,16 % от гласовете против 47,84 % за противника му от опозицията Кемал Кълъчдароглу. 

С 2,3 милиона гласа разлика народът още веднъж разпореди на Ердоган задачата да води Турция към второто столетие (на републиката), написа по тематиката в. " Тюркийе ". Вестникът показва, че това е втора изборна победа на президента в границите на две седмици, визирайки първия тур на президентските избори на 14 май, когато се състоя и избор за парламент, на който Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на Ердоган излезе победител. Според изданието досегашният президент още веднъж е получил избор на доверие с " ясна победа ".

В. " Хюриет " показва, че това е 17-а изборна победа за президента Ердоган, който от изкачването си на власт до момента е печелел всички избори и референдуми в страната. Лек спад на балотажа е маркиран в изборната интензивност, която на първия кръг е била 86,98, а през вчерашния ден е регистрирана на 84,29 на 100, написа изданието.

" Избори на века " назовава състоялия се избор в. " Йени шафак ", като отбелязва, че Ердоган е получил пълномощия за още пет години от народа с поддръжка от 52,16 % или общо 27,5 милиона гласа (спрямо 25,3 милиона гласа за противника му Кълъчдароглу). В същото време проправителственото издание твърди, че опозиционният претендент е изгубил изборите, въпреки да се е явил на тях " с поддръжката на западните страни и ФЕТО и ПКК (организации, считани за терористични от Анкара, бел.ред.) ".

Досегашният президент е извоювал победа в Черноморската област, Централен Анадол, Източен Анадол, Югоизточен Анадол и Мармара, отбелязва още " Йени шафак ". 

" Тюркгюн " подчертава върху успеха на Ердоган в регионите, потърпевши от разрушителните трусове на 6 февруари. Според обявата той води в резултатите от всички 11 окръга, които пострадаха най-тежко от двата земни труса с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер на 6 февруари, в това число в окръг Хатай, където на първия тур завоюва Кълъчдароглу.

Турският президент е получил поздравления от международните водачи, измежду които съветския му сътрудник Владимир Путин, ръководителя на Европейската комисия Шарл Мишел, президента на Франция Еманюел Макрон, канцлера на германия Олаф Шолц, американския президент Джо Байдън, президентите на Иран Ебрахим Раиси и на Израел Ицхак Херцог, отбелязва още вестникът.

59 на 100 от " гурбетчиите " избират Ердоган, написа в. " Акшам ". Според към момента неокончателните резултати 59,57 на 100 от гласовете на турските гласоподаватели в чужбина са за Ердоган, а 40,43 на 100 за Кълъчдароглу.

Опозиционният щемпел слага в същото време успеха на Ердоган в подтекста на икономическите проблеми, високите цени и други усложнения, с които страната се сблъсква при неговото ръководство. 

" Избран за финален път ", написа в заглавие през днешния ден в. " Йеничаг ", обръщайки внимание, че това е последният път, в който Ердоган може да се яви на президентски избори по закон, защото това ще бъде вторият му мандат на поста, откогато Турция вкара президентската система на ръководство. 

" Какво ви споделих, ще бъдем дружно не до (тази) неделя, а до гроб. Тази любов не завършва тук, нали по този начин? ", обърна се Ердоган към свои симпатизанти след оповестяването на изборните резултати. " Показахме, че Турция се грижи за нас, а ние се грижим за Турция ", добави той, представен от " Йеничаг ".

Изданието показва, че въпроси като неприятната стопанска система, изказванията за корупция за милиарди долари, високата инфлация и даже мизерията след земетресенията, сринали радикално 11 окръга на Турция, не са спънали Ердоган по пътя му към властта. " Съдбата на изборите дефинираха мигрантите, направени турски жители, и гласовете от чужбина ", написа още вестникът.

" Въпреки всичко от изборните урни още веднъж излезе Ердоган ", отбелязва и " Сьозджу ". Изданието показва, че въпреки и близо половината от гласоподавателите да са споделили " не " на досегашното ръководство, тази власт ще продължи още пет години.

" Сьозджу " честити на народа изборните резултати и показва благопожелание през идващите пет години ръководещите да съумеят да реализират решения на въпроси като ниските пенсии и минимална заплата, високата инфлация и безработица, обезценяването на турската лира, на проблемите с демокрацията, светския ред, свободите, бежанците, насилието над дамите, правораздаването, корупцията и възбраните.

" Джумхурийет " показва, че Ердоган е изгубил в огромните градове и цитира опозиционния претендент Кълъчдароглу, който прикани 25-те си милиона гласоподаватели да останат гордо изправени на крайници. 

" Ние сме тук, походът ни продължава ", съобщи Кълъчдароглу. " Ще продължим да бъдем авангард на битката за народна власт ", даде обещание още противникът на Ердоган и водач на най-голямата опозиционна мощ в Турция Народнорепубликанската партия (НРП).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР