Спазват ли се мерките от заповедта на здравния министър в

...
Спазват ли се мерките от заповедта на здравния министър в
Коментари Харесай

Спазват ли се ковид мерките в малките села?

Спазват ли се ограниченията от заповедта на здравния министър в дребните обитаеми места - на място ревизира екипът на Българска национална телевизия в Ямбол.

В дребните обитаеми места няма кино или спектакъл, няма фитнес зали или МОЛ. В огромния град хората отиват най-вече, с цел да посетят доктор или да закупят медикаменти. Зелен документ им
е нужен единствено за заведенията.

По-голямата част от хората обаче нямат документ, с който да
влязат в локалното кафене. В село Зимница има едно заведение и то е затворено за клиенти поради условието да бъдат показан зелен документ.

Собствениците не пожелаха да приказват, само че хората от селото споделиха, че условието на документ ще ги затрудни.

В прилежащото село Веселиново едно от заведенията работи. Там обаче обслужват клиенти единствено извън, най-малко до момента в който температурите го разрешават. Стане ли студено, зелен документ би трябвало да бъде представян.

Стоян Иванов има зелен документ. Казва, че се усеща по-спокоен и свободен да посещава разнообразни публични места, само че и той счита, че доста хора ще изпитат усложнения.

Въпреки условията за показване на зелен документ хората от дребните обитаеми места към момента не са склонни да се имунизират и споделят, че когато им се наложи, ще си вършат проби, въпреки и годни за къс интервал от време.

Репортер: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР