Спазването на сроковете при ремонтните дейности на авариралата машина на

...
Спазването на сроковете при ремонтните дейности на авариралата машина на
Коментари Харесай

Спазването на сроковете при ремонта на ПАВЕЦ Чаира е от критична важност

Спазването на периодите при ремонтните действия на авариралата машина на ПАВЕЦ Чаира и на тези в рехабилитация е от сериозна значимост за електроенергийната система в подтекста на идния зимен сезон и растящите цени на електрическата енергия. Това сподели министърът на енергетиката Андрей Живков, който инспектира на място хода на ремонтните работи.

Живков бе съпроводен от делегация на Европейската комисия, водена от заместник-генералния шеф на Групово дело " Енергетика " Масимо Гариба, която е на мониторингова задача в България за инспекция на напредъка по осъществяването на планове, финансирани по линия на Международния фонд " Козлодуй ". Рехабилитацията на комплекса Белмекен - Сестримо - Чаира е един от тези планове.

През август една от машините на ПАВЕЦ Чаира аварира . Този факт, в комбиниране с плановата рехабилитация на други две уреди, извежда от употреба забележителна част от мощностите на централата . В момента работата по ремонта е усъвършенствана посредством прекачване на личен състав от други мощности, редуциране на отпуски и почивки и други ограничения. Целта е ремонтните действия да приключат до края на годината , увериха от управлението на централата. Това ще обезпечи опция за ускорение и на рехабилитационните действия, защото на площадката на централата не е допустимо да се извършват действия на повече от две машини по едно и също време.

ПАВЕЦ Чаира разполага с 4 елемента с обща мощ 864 МW . Споразумението за рехабилитация на хидроенергийния комплекс Белмекен - Сестримо - Чаира е подписано през 2013 година сред Европейска банка за възстановяване и развитие (като админ на средствата по МФК) и НЕК ЕАД. Споразумението е на обща стойност 42.48 млн. евро, от които 26.58 млн. евро - безплатни средства по линия на МФК, прецизират от отрасловото ведомство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР