Спазването на правата и свободите е в основата на демокрацията.

...
Спазването на правата и свободите е в основата на демокрацията.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС поддържа мира в страната

Спазването на правата и свободите е в основата на демокрацията. Движение за права и свободи сподели "не " на реваншизма и работи за единна гражданска нация. Движение за права и свободи поддържа мирът в страната.Неуспорими са и заслугите на Движение за права и свободи за участието в НАТО.Това сподели в декларация от името на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ръководител на групата, във връзка 28-та годишнина от рухването на комунистическия режим у нас.

"10 номври остава символна дата за свободата на България. Формалното наказание на комунистическия режим и Възродителния развой не е задоволително. Независимо от опитите за преоценка и пренаписаване на режима 10 ноември 1989 година и последвалия Възродителен развой е направил пропъждане на половин милион жители от страната, както и насилствената промяна на имената на всички етнически турци, даже и мъртвите. След това стартират и митингите на турските жители и те не остават незабелязани и от Европа. Турците са принудени да оставят занаят и татковина. Възрадителния развой е най-мащабното принудително деяние ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

"Българският етнически модел съдържа понятията мир и пълноправие и трансформира България в образец за народна власт. Този модел съумя да обезпечи в България мирна конюнктура, както и да се остановят процесите на демократизация, отбрана на правата, право на изповедание и майчин език.Без етническа и верска приемливост, не можем да имаме народна власт ", добави още Карадайъ.

"Свидетели сме на неприятни послания на ръководещите към народа. Ние желаеме да живеем в страна, в която всички са равни. Ние сме поредни за мир и разцвет в България както и мирът и стабилността на районите и в страната ", сподели депутатът.

''Днес обръщаме внимание на най-голямата партия в Парламента и дано да не затваря пътя към европейскато си развиване, мирът и сигурността. Партия ГЕРБ да оцени сериозността на обстановката, имате опция за деяние, никой не ви я лишава. Не сме толерантни към шувинисти и рационалисти. Движение за права и свободи ще продължи да работи против всичко което заплашва демокрацията. Нека през днешния ден е новото начало на промените'', приключи Мустафа Карадайъ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР