Спазването на диета не е лесна задача. Смятате, че основната

...
Спазването на диета не е лесна задача. Смятате, че основната
Коментари Харесай

Пет необикновени съвета за отслабване

Спазването на диета не е лесна задача. Смятате, че главната цел е просто да започнете да ядете здравословна храна, само че по-важно е да установите нови привички.

За да улесните процеса на намаляване, вижте тези 5 съвета, които ще са ви от помощ.

1. Когато ядете на открито, постоянно избирайте допустимо най-малката порция

Отделете време, с цел да прочетете менюто. Дори да е място, където продават хамбургери или друга нездравословна храна, изберете най-малката порция, която оферират.

2. Бъдете по-положителни, всяка мисъл има значение

Идеята е да се фокусирате единствено върху положителните мисли и да повтаряте задачите си по позитивен метод, като че ли те са мантра. Например: "Ще смъква 3 кг. Това е просто прелестно. ", "Бавно, само че несъмнено ", "Мога да хапвам единствено порцията, която съм поръчала ", "Мога да кажа "Не " на десерта ". Такива оптимистични изречения ще ви оказват помощ да постигнете задачите с позитивно отношение.

3. Ако сте гладни, миришете банани

Това може да звучи откачено, само че в действителност е потвърдено, че мирисането на храни като ябълки, мента или банани може да заблуди мозъка ви и да го накара да мисли, че не сте гладна. Изследване, включващо 3000 доброволци, които са помирисали тези храни, когато са били гладни, са разкрили, че техният вкус е намалял и резултатите скоро се отразили на кантара.

4. Синьото е вашият нов обичан цвят

Едно скорошно изследване сподели,че синьото понижава апетита. Затова пробвайте да внесете някакви промени в интериора си със синя завивка, сини салфетки, сини чинии, чаши. Това се назовава логика на психиката на цветовете, при която се счита, че избрани цветове подтикват апетита, а други имат противоположния резултат.

5. Яжте пред огледало

Това може да ви звучи в действителност откачено, само че научни обстоятелства настояват, че в случай че ядете, до момента в който се гледате в огледало, това ще понижи количеството, което приемате с една трета.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР