Спазването дори на най-строгата диета не е залог за нейния

...
Спазването дори на най-строгата диета не е залог за нейния
Коментари Харесай

Седем правила за успешна диета

Спазването даже на най-строгата диета не е залог за нейния триумф. Много значими за постигането на ефикасен, а и дългогодишен резултат са психическата настройка, положителният тласък и съответната конюнктура. Предлагаме Ви седем правила, които ще оказват помощ да повишите успеваемостта на диетата:

1. Преди старт на диетата си спретни един “празник за душата ”. Хапни си от всичко, което ти се желае, само че единствено един път. След това направи внезапен преход към диетата.

2. Не си мисли, че мечтаният резултат ще бъде реализиран бързо, в случай че спазваш строга диета. Добрата диета е тази, която допуска уравновесено хранене! Отслабването с повече от половин кг седмично най-често повлиява отрицателно на физиологията и душeвността.

3. Запознай се с литературата по въпроса – публикации и книги от експерти в региона, диетолози и ендокринолози. Ако имаш проблеми с хормоналния декор или обменните процеси, всяка диета може освен да не помогне, само че и да навреди на здравето ти!

4. Трябва да си наясно, че ще постигнеш позитивни резултати, единствено в случай че изразходваната сила надвишава количеството признати калории.

5. Закалявай волята си. Постави на видно място (например на хладилника) фотография на някого с наднормено тегло – тя ще те възпира при всеки позив към неговото отваряне.

6. В никакъв случай не се довеждай до положение на цялостно недояждане. Яж по малко четири-пет пъти дневно. Закуската е целесъобразна.

7. Най-важното – с цел да сте постоянно във форма и да се радвате на хубава фигура, най-добре се спрете на рационална диета, която последователно би могла да прерасне в непрекъснат метод на хранене, а оттова и в метод на живот.

8. Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, в случай че не сте физически дейни! Спортът е здраве и въодушевление!

Инфо: Zdraven.BG


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР