Спазвам всички пости през годината и правя гладуване по 20

...
Спазвам всички пости през годината и правя гладуване по 20
Коментари Харесай

Д-р Людмила Емилова: Великденският пост не e диета, а време...

Спазвам всички пости през годината и върша недояждане по 20 дни на черници и на череши от нашия двор

Допълнете със зареждащо придвижване житния режим на Учителя Петър Дънов - с покълнало жито, ябълки, орехи и мед

Православната традиция също дефинира стадиите - на Месни заговезни се изключва месото, а на Сирна неделя - млечните храни



- Започва Великденският пост – не крие ли опасности за здравето фрапантното изключване на всички скотски храни от менюто ни?

- Нашият умен народ има вековни обичаи в спазването на постите. Освен съгласно християнската обредност, се е постило и през седмицата и това е било нещо напълно всекидневно единствено допреди няколко десетилетия. За бабите ни дворът на дома е бил супермаркетът, в който отглеждали зеленчуци и подправки. Прясно набраното и домашно съхраненото имали доста по-голяма хранителна стойност от днешните промишлено създадени артикули.

Когато приказваме за постите, постоянно забравяме, че те са и време за духовно обновяване. Като дадем опция на всяка клетка да се пречисти, отваряме нови хоризонти за мислите и фантазиите си. Ограничаването на животинските артикули не е рисково, таман в противен случай. Опасен е постът на вафли, бисквити, десертчета, чипсове и други токсини в лъскави опаковки. И не на последно място - постът не е диета, а време за безпричинно отлагано вглеждане в държанието, мислите и отношението ни към света.

Спазвам всички пости през годината и върша недояждане по 20 дни на черници, които доста обичам, и на череши от нашия двор.

- Трябва ли наложително да се посъветваме с доктор преди постене? За кои заболявания то е противопоказно?

- Ако се храним здравословно през цялата година, постите са натурален стадий и с нищо не може да ни навреди. Нещо повече - прави ни здрави, работоспособни и устойчиви на разнообразни вируси. Умножава силата и изостря мозъка. И това важи за всички възрасти, както и за децата.

През последните години от ден на ден хора вършат житния пост на Учителя Петър Дънов - с покълнало жито, ябълки, орехи и мед. Тази година го организирахме и в нашия медицински център - за тези, които желаят да се откъснат от всекидневието и да имат избор от богатата ни двигателна стратегия - утринен гимнастически комплекс, йога, цигун, пилатес, каланетика, спортни танци, национални хора, плуване, походи и други Убедена съм, че житният режим, допълнен със зареждащо придвижване, дава отлични резултати и е прелестна подготовка за идния от 15 март Великденски пост.



Православната традиция също дефинира стадии в подготовката - на Месни заговезни се изключва месото, след седмица - Сирна неделя, се стопират и млечните храни.

Добре е да се потърси медицински съвет, в случай че менюто ни постоянно е било пържола с гарнитура от колбас, плочка сирене и няколко кока-коли. Обаче наложително би трябвало да се доверим на доктор с опит в природонаучната медицина.

Утрешната неделя народът ни умно е нарекъл с изключение на Сирница и Прошка. Даваме и желаеме сърдечна добрина и подучване за нови хоризонти. И в случай че сме откровени, там ни чакат сбъднати фантазии и доста наслада. Пожелавам те да са обилно споделени!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР