Спазила съм правилата и не съм насочила дете задължително да

...
Спазила съм правилата и не съм насочила дете задължително да
Коментари Харесай

Тинка Троева:Не съм насочила дете задължително да се лекува в чужбина

„ Спазила съм разпоредбите и не съм насочила дете наложително да се лекува в чужбина. Ще се пазя пред съответните органи. Решенията не са еднолични, а се вземат от публичен съвет от 17 души ”, сподели в Тинка Троева, някогашен шеф на Фонда за лекуване на деца, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Тинка Троева е следващия уволнен шеф на Фонда за лекуване на деца. Причината за отстраняването й от поста е, че е насочила дете за лекуване в чужбина без мнение на лекари у нас и без да е вписано в регистъра на Агенцията за трансплантации.

Тя изясни, че е имало декларирано предпочитание от родителите детето да се лекува в чужбина. „ Един от специалистите декларира, че трансплантацията може да се направи в България, само че от експерти с доста по-малък опит ”, добави тя.

Относно думите на здравния министър, че в работата й са открити систематични нарушавания, Троева отговори, че тя е на този пост от шест месеца и недоумява по какъв начин би могла да направи систематични нарушавания за този къс интервал.

„ Още в самото начало желаех да се направи одит на Фонда, само че до ден сегашен не съм получила отговор на запитването си ”, съобщи тя.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР