Спазил съм всички законови изисквания. Тече разследване по случая, имам

...
Спазил съм всички законови изисквания. Тече разследване по случая, имам
Коментари Харесай

Кметът на Първомай пред БЛИЦ: Спазил съм закона, нямам вина

Спазил съм всички законови условия. Тече следствие по случая, имам несъмнено терзания, само че нямам виновност. Действал съм подред всички условия. Преди да закупим двете сметопочистващи машини, Общински съвет Първомай е дал своя вот.

За това, че се е явила единствено една компания на публичната поръчка, не мога да давам отговор. Общински съвет Първомай е дал своя вот да се купят машините, за тях сме платили общо 320 хиляди лв. с Данък добавена стойност. Те са относително нови, макар, че са закупени на остаряло. И сега правят доста добра работа.

Това разяснява пред БЛИЦ кметът на Първомай Ангел Папазов във връзка появилата се през днешния ден в медиите информация, че Специализираната прокуратура рови за корупционни практики и в Пловдивско. БЛИЦ напомня, че преди дни зрелищно в Септември бе арестуват кметът Марин Рачев, а популацията се подвигна на митинг в негова отбрана. След това градоначалникът бе освободен с рекордно висока гаранция от 250 хиляди лв., която апелира.

Очаква се да има още арести на кметове, сподели в изказването си представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. По този мотив и поради инспекцията Папазов сподели пред БЛИЦ, че е бил викан на разпити, само че не може да разяснява повече, до момента в който не завърши следствието.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР