Спътниковият интернет от Starlink на Илон Мъск е основният елемент,

...
Спътниковият интернет от Starlink на Илон Мъск е основният елемент,
Коментари Харесай

Разкриха ролята на сателитите на Мъск в Украйна

Спътниковият интернет от Starlink на Илон Мъск е главният детайл, който разрешава на украинските въоръжени сили да ползват правилото на мрежово-центричната война на бойното поле, което е неповторимо преимущество пред съветската войска, споделя Юрий Бутусов, началник от уеб страницата " Цензор ", който персонално е следил по какъв начин тя работи на фронта, написа украинското издание " Страна ".

Според него опциите на Starlink обезпечават:

1. Поддържани на модерна мрежа за мрежово-центрична война, която е недостъпна за врага.

2. Подробен продан на видеопотоци онлайн.

3. Създаване на бойни чатове и други системи за ръководство за продан на данни сред хиляди клиенти в действително време.

4. Най-висока степен на прокристост на връзките от противников средства за електронна битка и разузнаване с помощта на специфичното ориентиране на информационния канал към спътника.

5. Висока сигурност на канала за предаване на данни.

Бутусов дава образец за това по какъв начин това се случва на фронта:

" Ето по какъв начин наподобява един актуален команден пункт във ВСУ с помощта на Starlink: Командирът на рота за огнева поддръжка и старши сержантът на рота от десантно-щурмова бригада, свързани посредством Starlink, получават данни от нашия дрон, изпращат координати, поддържат непрекъсната връзка и ръководят борбата с таблети и смарт телефони. Направих тази фотография през май по време на борбата в село Шендриголово, където в границите на няколко минути разгърнахме връзки на прикрито място. Всичко това е нормална процедура ", написа Бутусов, представен от dir.bg.

Вчера Мъск съобщи, че сателитната информационна система Starlink ще продължи да работи гратис в Украйна макар разноските на SpaceX.

" По дяволите с това... Въпреки че Starlink към момента губи пари, а други компании получават милиарди долари от данъкоплатците, ние ще продължим да оказваме помощ на украинското държавно управление гратис ", написа предприемачът в Twitter.

На 14 октомври Си Ен Ен заяви, че SpaceX е изпратила писмо до Министерството на защитата на Съединени американски щати. В него компанията декларира, че не може да продължи да финансира сателитната мрежа Starlink за Украйна и моли Пентагона да поеме финансирането на системата. Според SpaceX разноските за употребата на Starlink в Украйна ще доближат 124 млн. $ до края на годината.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР