Спаска Митрова, която дълги години се бори, за да прибере

...
Спаска Митрова, която дълги години се бори, за да прибере
Коментари Харесай

In memoriam: Спаска Митрова не успя да се пребори с рака


Спаска Митрова, която дълги години се бори, с цел да прибере детето си вкъщи, е умряла нощес в Република Северна Македония, съобщи БГНЕС. Жената е боледувала от рак дълготрайно време, като най-после не е съумяла да пребори подлата болест. До последния си ден тя е живяла дружно с дъщеричката си Сузана, която е на 14 година

Митрова, която има и българско поданство, дълги години води правосъдни борби против някогашния си брачен партньор както в Северна Македония, по този начин и в Страсбург, с цел да вземе детето си при себе си. Проблемът ѝ доближи и бе коментиран преди време и от министър-председателя на България Бойко Борисов.

“С надълбоко огорчение научих за трагичната кончина на госпожа Спаска Митрова. Тя бе образец на любяща българска майка, която макар жестокия напън не се отхвърли от себе си и своя жанр. Позволете ми от името на Министерство на външните работи на Република България и от свое име, да поднеса нашите най-искрени и дълбоки съболезнования на фамилията и на околните на госпожа Митрова. Знам, че нищо не може да компенсира толкоз ранната загуба на човешки живот, само че Ви убеждавам, че България ще продължи отдадено да пази правата на жителите с българско съзнание в Република Северна Македония ”, написа в профила си във фейсбук министърът на външните работи Екатерина Захариева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР