Спасителният център към Зоопарк – Варна спечели финансиране от ПУДООС.

...
Спасителният център към Зоопарк – Варна спечели финансиране от ПУДООС.
Коментари Харесай

Ремонтират спасителния център в зоопарка във Варна

Спасителният център към Зоопарк – Варна завоюва финансиране от ПУДООС. Проектът е на стойност 9 800 лева и включва ремонт и съоръжение на стационара за лекуване на ранени диви животни, както и средства за издръжката им, заяви шефът на зоокъта Иванка Стоянова. По думите й, варненският зоопарк е първият в страната, на който се отпускат средства за действия, свързани с опазването на околната среда.

В Спасителния център от началото на 2020 година досега са постъпили 16 животни, измежду които зелена игуана, чухал, елементарен мишелов, дребен воден бик. Някои от тях ще останат за непрекъснато в зоопарка, заради тежки контузии, които им пречат да бъдат освободени в дивата природа. В момента четири чухали /малка ушата сова/ се възвръщат и се чака скоро два от тях да бъдат пуснати на независимост. Преди месец отлетя и бял щъркел, настанен през 2019 година, след контузия при есенната миграция, изясни Стоянова.

Миналата година в Спасителния център са постъпили 49 животни, като 47 от тях са били от предпазени типове - елементарен мишелов, глух лебед, горска улулица, огромен ястреб, дребен ястреб, бухал, воден бик, черношипа ветрушка, червен ангъч, бял щъркел, розов пеликан, кафяв прилеп и др. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР