Спасителният екип, които издирва пеша Боян Петров е достигнал до

...
Спасителният екип, които издирва пеша Боян Петров е достигнал до
Коментари Харесай

Спасителите не са открили Боян Петров и в лагер 2 под Шиша Пангма

Спасителният екип, които търси пешком Боян Петров е достигнал до лагер 2 в подножието на връх Шиша Пангма, само че не са разкрили следи от българския планинар, сподели за " Дневник " Деян Петков от неговия екип в България.

С Петров няма връзка от 3 май, когато той нападна върха. Времето разрешава избавителният екип да се придвижи до лагер 3 е довечера да пренощува там (виж графиката).
 Спасителите не са разкрили Боян Петров и в лагер 2 под Шиша Пангма
При положително време на следващия ден спасителите ще се опитат да доближат и до върха, който се намира на 8027 метра. Хеликоптерите, които рано сутринта направиха един обход към върха, не са могли да излетят за повторно, поради мощния вятър и са останали в Катманду.

Направена е нова сателитна фотография на региона, само че към този момент тази няма да се употребява от спасителите, тъй като може да ги обърка заради множеството обекти, които се виждат на нея.

Общо 100 души екип е заел Китай в избавителната акция по издирването на алпиниста Боян Петров, заяви през вчерашния ден посланикът на Китай в София Джан Хайджоу. Наети са и три хеликоптера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР