Спасителните служби са открили лодка, която се е носела по

...
Спасителните служби са открили лодка, която се е носела по
Коментари Харесай

Откриха телата на 4 жени на борда на лодка край бреговета на Испания

Спасителните служби са разкрили лодка, която се е носела по течението край крайбрежията на Югоизточна Испания, с четири мъртви дами на борда, съобщи Агенция Франс Прес.
Според Гражданската армия, испанският еквивалент на френската жандармерия, която дава отговор за следствието, четирите тела евентуално са на дами мигранти, които са се опитвали да доближат испанския бряг от Северна Африка.
Спасителите са били осведомени за съществуването на полутвърда лодка, плаваща на към 11 морски благи (около 20 км) югоизточно от Картахена, град в югоизточна Испания на брега на Средиземно море, в която са разкрили " четирима мъртви души ", изясни представител.
В известие в X избавителните служби в морето прецизираха в края на сутринта, че става въпрос за четири дами, без да дават повече детайлности.
Гражданската армия удостовери, че телата са на четири дами, само че няма спомагателна информация за самоличността им (възраст, генезис и др.).
Лодката, която е била теглена на буксир към пристанището на Картахена, евентуално е изчерпала горивото си.
Испания е един от главните входни пунктове за незаконна имиграция в Европа.
През 2023 година в страната са влезнали 56 852 незаконни мигранти, което е съвсем два пъти повече от 2022 година (+82,1%), заради невижданото идване на Канарския архипелаг в Атлантическия океан.
По данни на испанската неправителствена организация Caminando Fronteras през 2023 година минимум 6 618 мигранти са починали или изчезнали при опит да доближат Испания, приблизително по 18 дневно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР