Спасителните операции в Турция и Сирия продължиха и тази нощ,

...
Спасителните операции в Турция и Сирия продължиха и тази нощ,
Коментари Харесай

След мощните трусове: Над 4 300 са жертвите в Турция и Сирия


Спасителните интервенции в Турция и Сирия продължиха и тази нощ, след мощното земетресение през вчерашния ден сутринта, последвано от различен мощен трус по обяд.

Броят на жертвите към този момент е над 4 300 души. Турция удостовери за повече от 2 900 починали и близо 16 хиляди ранени. Останалите без дом хора краткотрайно са настанени в палатки.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 82
Тази нощ беше записано ново земетресение в централна Турция с магнитуд 5,6 по Рихтер, по данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Страната беше разтърсена и от серия вторични земетресения.

Ниските температури, снегът и дъждът затрудняват търсенето на оживели. Спасителни екипи и помощ от целия свят идват в опустошените региони. Всяка минута е значима, а идващите часове ще бъдат решаващи за издирването на затрупани хора, написа Българска национална телевизия.

" Има съществени провали на болничното заведение в Хатай. Блок А на публичната болница в Искендерун се срути в резултат на труса. Продължава евакуирането на пациенти и здравни чиновници. Изпратихме още хора да оказват помощ за ранените, настанени в районните лечебни заведения. Започна прехвърлянето на пациенти с коли за спешна помощ, в това число по въздух. В десетте най-засегнати региона са мобилизирани 2 256 медици с 602 коли за спешна помощ, 187 незабавни екипа, две въздушни коли за спешна помощ. Работи се и по основаването на полева болница ", сподели Фахретин Коча, министър на опазването на здравето на Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР