Спасителните операции в провинция Керманшахан приключиха, каза началникът на службата

...
Спасителните операции в провинция Керманшахан приключиха, каза началникът на службата
Коментари Харесай

Цели села са заличени в Иран след труса

Спасителните интервенции в провинция Керманшахан завършиха, сподели началникът на службата за незабавна здравна помощ Пир-Хосеин Коливанд.

За през днешния ден е разгласен ден на народен печал в страната.

При земетресението с магнитуд 7,3 в неделя починаха близо 450 души, а най-малко 7370 бяха ранени. То порази градове и села в Керманшахан до границата с Ирак. От труса бяха наранени минимум 14 провинции в Иран.

Хиляди хора са се настанили в спонтанни лагери, а доста други прекараха втора нощ навън заради боязън от нови земетресения след регистрирането на към 193 вторични труса.

Епицентърът на земетресението е бил в Ирак, напълно покрай иранската граница, на към 50 км северно от иранския град Сарпол-е-Захаб, който е потърпевш най-тежко. Жертвите там са 280. Според ирански медии жена и кърмаче са извадени живи от отломките на къща в града.



В прилежащия окръг Далаху са унищожени 100 % от селата, показват представители на локалните управляващи.

Иранското държавно управление изпрати 22 000 палатки, 52 000 одеала, 17 тона ориз и 100 000 консерви на популацията на бедстващите региони. Раздадени са и 200 000 бутилки с вода.

Макар земетресението да се е почувствало мощно в иракската столица Багдад и няколко иракски провинции, починалите в Ирак са едвам 8, а ранените 336.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР