Спасителните екипи в Индия се опитват да спасят 40 работници,

...
Спасителните екипи в Индия се опитват да спасят 40 работници,
Коментари Харесай

40 работници са заседнали при срутване на тунел в Индия

Спасителните екипи в Индия се пробват да спасят 40 служащи, които са заседнали в сринат тунел на хималайската автомагистрала , оповестява " Ройтерс ". Според управляващите служащите са в сигурност и са добре . Доставят им храна, вода и О2, а чиновници са в постоянен контакт с тях. Заседнали са  в продължение на 60 часа.

4,5-километровият тунел, който се строи в щата Утаракханд се е срутил към 5:30 сутринта локално време в неделя . По това време там е имало към 50-60 служащи на нощна промяна. Тези, които са били покрай изхода на тунела, са се измъкнали, само че останалите 40, които са били по-дълбоко в тунела са заседнали заради сриването. Това описа пред локалните медии служащ, който е съумял да напусне тунела. " Това е доста предизвикателна работа, тъй като до момента в който почистваме отломките, от ден на ден парчета падат от тавана, тъй че ние също се опитваме да спрем това благодарение на цимент ", изясни Мохсен Шахиди, старши офицер от Националните сили за реагиране при бедствия. Отломките покриха повърхност от 40 метра, а 40-те мъже са заседнали в зона от към 50-60 метра, добави той.

Девендра Сингх Патуал, държавен чиновник по ръководство на бедствия, заяви, че спасителите са построили платформа за слагане на евакуационната тръба и са почнали да я прокарват. Той добави, че не е несъмнено какъв брой време ще отнеме изтеглянето на служащите. Екип от геолози е дошъл, с цел да откри повода за случая.

Регионът е благоразположен към свлачища, трусове и наводнения, а случаят следва събития на слягане на земя, за което геолози, поданици и чиновници упрекват бързото строителство в планините.

Работата по сектора от тунела стартира през 2018 година и в началото беше планувана да завърши до юли 2022 година Сега се чака да се забави до май 2024 година, се споделя в изказване на държавното управление.
 Броят на починалите от неочакваните наводнения в индийските Хималаи се повиши до 74
Броят на починалите от неочакваните наводнения в индийските Хималаи се повиши до 74

След проливните дъждове в североизточния щат на Индия Сиким езерото Лонак преля

" Първоначално помислихме, че може да е леко сриване и започнахме да отстраняваме отломките, колкото можем ", сподели Раджив Дас, служащият, който се измъкна безвредно, пред вестник Indian Express.

Магистралата Чар Дам е един от най-амбициозните планове на държавното управление на премиера Нарендра Моди. Целта е да бъдат свързани четири почитани места за поклонение посредством 889 км двулентов път, който се построява на цена от 1,5 милиарда $. Проектът беше изправен пред рецензии от специалисти по околната среда и част от работата беше спряна, откакто стотици къщи бяха развалени от слягане по маршрутите. Въздействието на плана не е вярно оценено преди началото на строителството , се споделя в отчет на експертна комисия, назначена от Върховния съд през юли 2020 година

Когато утвърди пътя през 2021 година, съдът предизвести, че държавното управление би трябвало да вземе поради опасенията, изразени от комисията, и да изготви тактика за запазване на околната среда. Ръководителят на панела напусна предходната година, като сподели, че е отчаян, че рекомендациите му не са изпълнени.

Федералното държавно управление обществено съобщи, че е употребило екологични техники при проектирането, с цел да направи геологично нестабилните сектори по-безопасни.

Главният министър на Утаракханд Пушкар Сингх Дхами посочи, че страната ще ревизира работата по всички тунели в развой на създаване, с цел да подсигурява, че са приключени безвредно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР