Спасителните екипи в град Антакия в южния турски окръг Хатай

...
Спасителните екипи в град Антакия в южния турски окръг Хатай
Коментари Харесай

Издирват поне трима след вчерашните земетресения в южния турски окръг Хатай

Спасителните екипи в град Антакия в южния турски окръг Хатай търсят минимум трима души, затрупани под руините на рухнала постройка след последните трусове в региона, оповестява Анадолската организация.

Най-малко трима души са починали, а 213 са ранни при двете трусове с магнитуд 6,4 и 5,8, които раздрусаха нощес Хатай, заяви по-рано вътрешният министър Сюлейман Сойлу.

Първият трус беше регистриран в 20.04 часа локално време с епицентър в региона на град Дефне, а вторият – три минути по-късно, с епицентър в региона на град Самандаг, съгласно данни на турската Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД).

„ Трима наши жители изгубиха живота: един в Антакия, един в Дефне и един в Самандаг “, съобщи Сойлу на брифинг. Той добави, че издирвателно-спасителни действия се организират на три места, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът сподели, че земетресенията са били последвани от минимум 26 вторични труса и предизвести хората да стоят надалеч от развалени здания.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР