Спасителните екипи спряха издирването на оцелели след руския ракетен удар

...
Спасителните екипи спряха издирването на оцелели след руския ракетен удар
Коментари Харесай

36 души се смятат за изчезнали след руския удар в Кременчук

Спасителните екипи стопираха издирването на оживели след съветския ракетен удар по търговски център в град Кременчуг. 

Президентът Володимир Зеленски предложения Организация на обединените нации да посети мястото на нападението, при което починаха минимум 18 души. Той прикани Русия да бъде оповестена за терористична страна.

Властите обявиха, че 36 души се считат за изчезнали след съветски ракетен удар по комерсиалния център в град Кременчуг. 

Русия отхвърли да е атакувала мола, като съобщи, че е блъснала оръжеен склад и последвалите детонации на муниции са провокирали пожар в комерсиалния център.

Руските войски са задържали някогашния кмет на окупирания град Херсон в Южна Украйна. Заместник-ръководителят на проруската военна администрация на Херсон Кирил Стремусов съобщи, че Игор Колихаев намерено е призовавал чиновниците на градската администрация да саботират и да подценяват напътствията на новата администрация.

Губернаторът на Днепропетровска област заяви за „ вражеска офанзива “ и сподели, че избавителни екипи търсят хора под руините в град Днипро. Засега няма коментар от съветското министерство на защитата. 

Украинските сили ще се опитат да задържат линията против Русия на изток от град Лисичанск, с цел да завоюват време за идването на западните оръжия и с цел да съумеят бранителите на района да приготвят укрепления, сподели губернаторът на провинция Луганск. 

Русия още веднъж обстрелва и Харков, вторият по величина град в Украйна. Ударени са жилищни здания и главно учебно заведение.

В тирада посредством видео връзка пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Русия, че е „терористична държава“. Зеленски съобщи, че Русия на процедура всеки ден прави терористични актове поради войната в Украйна.

Той съобщи:

„Русия няма право да взе участие в разискването и гласуването на войната в Украйна, която е непровокирана и демонстрация на колониализъм от страна на Русия. Призовавам ви да лишите делегацията на тази терористична страна от нейните пълномощия в Общото заседание на Организация на обединените нации. Това е допустимо, това е належащо и справедливо“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР