Спасителните екипи се надпреварват с времето, за да извадят блокирания

...
Спасителните екипи се надпреварват с времето, за да извадят блокирания
Коментари Харесай

Надпревара с времето: Дъждове могат да затруднят спасяването на футболистите от пещерата

Спасителните екипи се надпреварват с времето, с цел да извадят блокирания от към този момент близо две седмици в пещера в Тайланд младежки футболен тим, обявиха управляващите, представени от ДПА.
"Това, което най-вече ни тормози, са метеорологичните условия. Ако още веднъж вали, нашите старания може да претърпят крах, както стана предходния път ", съобщи на брифинг за медиите началникът на спасително-издирвателната интервенция Наронгсак Осотанакорн.
Миналата седмица водолазна избавителна интервенция се наложи да бъде прекъсната за няколко дни заради мощните дъждове, които наводниха цялата пещера.
"Очакваме оценка за времето от метеорологичната работа, както и отрядът на специфичните сили да направи физическа оценка на момчетата и тогава ще тръгнем оттова ", сподели Наронгсак.
Тайландската метеорологична работа предвижда вероятни мощни превалявания по-късно денем, които може да продължат пет дни. "Ако нашата оценка е, че има 90-процентов късмет безвредно да изведем момчетата с водолази и 10-процентов риск, отново може да опитаме ", сподели Наронгсак.
Тайланд се намира измежду дъждовния сезон. На 23 юни наводняване блокира изхода на пещерата, до момента в който групата - 12 момчета на възраст 11-16 години и техният 25-годишен треньор - била вътре, с цел да преглежда пещерата.
Един от чилийските миньори, избавени през 2010 година след 69 дни подземен в срутил се рудник, насочи обръщение за кураж и вяра към блокирания тим и треньора, съобщи Ройтерс.
Трийсет и тримата чилийски миньори прекараха над два месеца подземен, откакто на 5 август 2010 година рудникът им за рандеман на мед и злато се срути и ги блокира на дълбочина от към 625 м. През първите 17 дни се предполагаше, че всички са починали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР