Спасителните екипи претърсваха купчини отломки, за да проверят дали има

...
Спасителните екипи претърсваха купчини отломки, за да проверят дали има
Коментари Харесай

Две руски ракети удариха центъра на Харков, атака с дронове в Одеса

Спасителните екипи претърсваха купчини парчета, с цел да ревизират дали има и други потърпевши. Кметът на града разказа две " мощни детонации " и съобщи, че минимум 10 жилища са били развалени.

Службата за изключителни обстановки на Украйна заяви в приложението Телеграм, че една от ракетите е блъснала триетажна постройка. в която преди този момент се е помещавал медицински център. Пожарите са били потушени в две здания, жилищни и други постройки са били развалени. Началникът на районната полиция Владимир Тимошко съобщи пред социална телевизия, че една от ракетите е паднала на пътно платно.

Службите за незабавна помощ разгласиха в интернет фотоси, на които се виждат избавителни екипи, които се борят с пожарите, изкачват се по стълби до развалените горни етажи и оказват помощ на евакуираните да се качват в микробуси.

Областният шеф на Харков Олех Синехубов заяви, че 17 души са били ранени. 14 от тях са в болница, в това число 2 дами, които са били тежко ранени.

Кметът на Харков Игор Терехов, който също написа в Tелеграм, съобщи, че ракетите са блъснали " тъкмо там, където няма военна инфраструктура и тъкмо там, където в действителност има жилища ".

В ранните часове на тази нощ с дронове откъм Черно море бе атакувана Одеса, заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер, представен от Българска телеграфна агенция. Сирените в града се включиха в 1.22 часа и се изключиха в 2.13 часа.

" Вследствие на офанзивата досега е известно за трима ранени. Сред тях са 62-годишен мъж, жена на 69 години и млада жена, родена през 1995 година. Лекарите им оказват нужната здравна помощ ", гласи известието на Олег Кипер.

По негова информация е бил улучен жилищен блок, откъдето са евакуирани 130 души.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР