Спасителните екипи постепенно прекратяват операциите по издирване на оцелели и

...
Спасителните екипи постепенно прекратяват операциите по издирване на оцелели и
Коментари Харесай

181 часа след труса двама братя на 8 и на 15 години бяха спасени в Турция


Спасителните екипи последователно приключват интервенциите по търсене на оживели и концентрират вниманието си върху филантропичното злополучие след земетресението

181 часа след труса двама братя Харун на 8 и Еюфан на 15 години бяха избавени в Турция, оповестява Българска национална телевизия.

Турският вицепрезидент Фуат Октай заяви, че 574 деца са открити под руините и нямат оживели родители.

Спасителните екипи последователно приключват интервенциите по търсене на оживели и концентрират вниманието си върху филантропичното злополучие след земетресението.

При опустошителния трус починаха близо 40 000 души в Турция и Сирия.

Заради тежките условия в турския град Адъяман стартира да се популяризира краста.

Междувременно очакванията да бъдат открити живи хора отдолу под руините понижават.

Много доброволци оферират заслон и леговище на останалите без топлота и покрив. Ресторанти, частни домове, метрото, джамии са се трансформирали в убежища на потърпевшите, оповестява Нова телевизия.

Сирия ще отвори още два гранични пункта по границата си с Турция, през които да минават камиони с филантропична помощ. Това е решено на среща при закрити врата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, заяви заместник-генералният секретар, отговарящ за филантропичните въпроси, Мартин Грифитс.

Той дойде в Алепо на фона на съществени рецензии за забавянията на помощта за справяне с последствията от разрушителните трусове.

Грифитс се срещна и със сирийския президент Башар Асад. Сирийският дипломат в Организация на обединените нации Басам Сабагх съобщи, че филантропична помощ ще може да минава през всички гранични пунктове за интервал от 3 месеца.

„ Сирия поддържа доставянето на филантропична помощ в района през всички гранични пунктове. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме доставката на помощи за хората в Северозападна Сирия - един от бедстващите региони, оповестени от нашето държавно управление “, съобщи Басам Сабагх, непрекъснат представител на Сирия в Организация на обединените нации.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР