Спасителните екипи още не са успяли да стигнат до 40-те

...
Спасителните екипи още не са успяли да стигнат до 40-те
Коментари Харесай

Индийските работници остават заседнали в срутения тунел

Спасителните екипи още не са успяли да стигнат до 40-те служащи, заседнали в сринат тунел на автомагистрала в Индия, съобщава " Ройтерс ". Причината е, че големи камъни блокираха напъните за основаване на евакуационен проход, споделиха публични лица.

Изминаха три дни, откогато тунелът се срути, но работниците към момента са в сигурност и са добре, съобщи пред " Ройтерс " чиновник, участващ в избавителните интервенции. Заседналите получават храна, вода и О2 през тръба от неделя сутринта, откакто тунелът пропадна.

" Тежка машина е докарана от Ню Делхи, с цел да сложи евакуационна тръба, защото сегашната е блокирана от камъни ", разгласи комисар по оказването на помощ в щата Утар Прадеш.

Около 60 мъже са работили на нощна промяна в 4,5-километровия тунел, който се строи в прилежащия щат Утаракханд като част от национална автомагистрала, която е част от индуисткия поклоннически път Чар Дам. Местните медии оповестиха във вторник, че тези покрай изхода на тунела са се измъкнали, до момента в който 40-те, които са били по-дълбоко вътре, са заседнали.

Магистралата Чар Дам е един от най-амбициозните планове на държавното управление на премиера Нарендра Моди. Той има за цел да свърже четири места за поклонение, почитани от индусите в Утаракханд посредством 890 км пътища, построяването на които коства 1,5 милиарда $.

Планинският район е предразположен на свлачища, трусове и наводнения. Геолози, поданици и чиновници упрекват бързото строителство на плана в планините за злополуката. Проектът беше изправен пред рецензии от специалисти по околната среда и част от работата беше спряна, откакто стотици къщи бяха развалени от слягане на почвата по маршрутите. Работата по тунела стартира през 2018 година и беше планувано да бъде приключена до юли 2022 година, само че това в този момент е отсрочено за май 2024 година, се споделя в изказване на държавното управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР