Спасителните екипи не могат да се движат и следователно не

...
Спасителните екипи не могат да се движат и следователно не
Коментари Харесай

Израелски танкове са обсадили болницата Ахли Араб в Газа

" Спасителните екипи не могат да се движат и затова не могат да стигнат до ранените ", се споделя в изказването, представено от Българска телеграфна агенция.

Болница " Ахли Араб " към този момент не е в положение да прави хирургически интервенции и се е трансформирала в елементарен пункт за първа помощ ", написа хирургът Гасан Абу Ситта в обществената мрежа " Екс ".

" Стотици ранени хора се намират в болничното заведение, без да може да бъдат оперирани. Те ще умрат от раните си ", предизвести той.

Британско-палестинският хирург е правил интервенции в болничното заведение и през днешния ден. Той съобщи преди няколко часа, че в една от двете операционни зали се одобряват единствено пациенти с заплаха за живота.

От 24-те лечебни заведения в северната част на линията Газа, " Ахли Араб " е единствената, която " сега работи и приема пациенти ", съгласно Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност по филантропичните въпроси. Пет други лечебни заведения работят в " доста стеснен " режим, без да могат да одобряват нови пациенти.

" От началото на военните дейности бяха затворени и евакуирани семнадесет лечебни заведения, в това число три през последните три дни ", посочи службата.

На 17 октомври на паркинга на болница " Ахли Араб " отекна детонация, при която починаха десетки хора. Израелската войска и " Хамас " отхвърлят да носят отговорност за гърмежа, който провокира интернационално наказание и митинги, отбелязва Агенция Франс Прес.

Министерството на здравеопазването на ръководената от " Хамас " линия Газа съобщи през днешния ден, че израелската войска е нанесла удари по няколко отделения на болница " Аш Шифа ".

Израелската войска разгласи, че " претърсва всеки етаж, постройка след постройка " в комплекса на най-голямата болница в палестинската територия.

В лечебните заведения в линията Газа се намират хиляди разселени хора, които са считали, че се подслоняват там от непрестанните израелски бомбардировки, защото се допуска, че са предпазени от интернационалното филантропично право.

Израелската войска обаче твърди, че придвижването " Хамас ", класифицирано като " терористична организация " от Съединени американски щати, Европейски Съюз и Израел, употребява тези лечебни заведения като бази и пациентите му служат за " жив щит ", показва Агенция Франс Прес.

Франция в това време осъди през днешния ден вчерашния израелски въздушен удар по йорданската военна болница в град Газа, при който бяха ранени седем души. Международното право важи за всички, подсети говорителката на френското министерство на външните работи Ан-Клер Льожандр.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР