Спасителните екипи, които работиха и през нощта, са извадили 45

...
Спасителните екипи, които работиха и през нощта, са извадили 45
Коментари Харесай

35 са вече жертвите от земетресението в Турция, десетки извадени изпод развалините

Спасителните екипи, които работиха и през нощта, са извадили 45 души от рухнали здания , прецизираха турските управляващи, като броят на жертвите от мощното земетресение в петък в източната част на страната доближи 35 души , оповестява " Ройтерс ".

Спасителите, работещи при минусови температури , са употребявали бормашини, механични копачи и голите си ръце, с цел да продължат издирването на оживели в три места във вилаета Елязъг, където удари земетресението с магнитуд от 6,8 по скалата на Рихтер в петък вечерта.
 20 починали и 900 ранени след мощното земетресение в Турция
20 починали и 900 ранени след мощното земетресение в Турция

Засегнати са вилаетите Елязиг и Малатия

При земетресението в Елязъг починаха 31 души, а още четирима - в прилежащия вилает Малатия, като то беше последвано от повече от 700 вторични труса . Повече от 1600 души са ранени.

Телевизионни фрагменти демонстрираха 35-годишна жена и нейната невръстна щерка да излизат отдолу под руините в региона Мустафа Паса в Елязъг, на към 550 км източно от столицата Анкара.

На спасителите, които са чули писъците им, им е лишило няколко часа, с цел да доближат до тях при температури от минус 4 градуса, прецизират турските държавни медии. Съпругът на дамата е измежду починалите.

Операциите по търсене и избавяне на хора към момента се организират в три разнообразни места в Елязъг.
 Ново мощно земетресение в Източна Турция
Ново мощно земетресение в Източна Турция

Във вилаета Елязъг

Други провинции са изпратили хиляди спасители като подкрепление, които също по този начин са били допълнени от стотици доброволци. Осигурени са палатки, кревати и одеяла за заслон на хората, които са изгубили домовете си след труса.

Властите приканват жителите да не се връщат в развалени здания заради евентуалния риск от сриване. Властите са записали 645 мощно развалени и 76 срутени здания в двете провинции.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че къщи със стоманена рамка ще бъдат бързо построени в района, с цел да обезпечат жилища на потърпевшите хора. Той дефинира земетресението като тестване за Турция .
 Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Източна Турция
Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Източна Турция

Десетки са починалите и ранените
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР