Спасителни хеликоптери евакуират хора от круизния кораб, претърпял повреда на

...
Спасителни хеликоптери евакуират хора от круизния кораб, претърпял повреда на
Коментари Харесай

Хеликоптери евакуират пътниците  на круизния кораб, аварирал край Норвегия 

Спасителни хеликоптери изтеглят хора от круизния транспортен съд, претърпял щета на мотора край брега на Норвегия през днешния ден, оповестиха полицията и избавителните служби, представени от Ройтерс.

Морските избавителни служби оповестиха, че корабът "Вайкинг скай " с към 1300 пасажери и екипаж на борда е изпратил сигнал за помощ, защото се е приближавал към брега, носен от вълните. По-късно обаче екипажът съумял да възпламени един от моторите и корабът е закотвен на към 2 км от сушата. Пътниците са издигани един по един от палубата и откарвани по въздуха в близко село, северно от град Молде, на западното крайбрежие на Норвегия.

Ако би трябвало да евакуираме всички, ще ни е нужно доста време, сподели представител на избавителните служби.

Крайбрежната линия Хустадвика е известна със суровите климатични условия и плитките води, осеяни с рифове. Норвежкото държавно управление организира оценка дали да построи голям океански тунел под близка планина, с цел да обезпечи по-безопасно придвижване.

Now: Norwegian cruise #ship Viking Sky sends MAYDAY in stormy conditions off notorious Hustadvika, western #Norway. Helicopters and ships nearby. Possible evac. of 1300 passengers. #Mayday #shipping #storm pic.twitter.com/9rEuYDGEd7
— Øyvind Ekelund (@Oyvine) 23 март 2019 година
Корабът "Вайкинг скай ", издигнат през 2017 година, е благосъстоятелност на Вайкинг оушън круизиз (Viking Ocean Cruises), част от група Вайкинг круизиз (Viking Cruisеs), учредена от милиардера Торстейн Хаген. Според уеб страницата на компанията той е с потенциал 930 пасажери.

В избавителната интервенция се включиха няколко плавателни съда и четири хеликоптера, а на сушата се приготвят места за настаняване на пасажерите.

Ветровете са със скорост 38 възела (70,3 км в час).

Мобилизирани са всички избавителни екипи в региона, в това число 60 доброволци от Норвежкия червен кръст, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР