Спасителни екипи в Германия издирват петима работници, които са в

...
Спасителни екипи в Германия издирват петима работници, които са в
Коментари Харесай

След експлозията в Германия: измерват въздуха за възможни токсини

Спасителни екипи в Германия търсят петима служащи, които са в неопределеност, откогато детонация раздруса във вторник промишлен парк в град Леверкузен, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Двама души починаха и 31 бяха ранени при детонацията в обект за утилизация на отпадъчни химически материали в индустриалната зона " Кемпарк ". " Трябва да приемем, че изчезналите хора към този момент няма по какъв начин да бъдат открити живи ", сподели пред кореспонденти в Леверкузен Франк Хилдмар, шеф на компанията оператор на " Кемпарк ". Той добави, че един от ранените към момента е с заплаха за живота.

Днес се чака да стартира следствие на повода за детонацията. Засега наподобява, че гърмежът е обвързван с цистерни за депозиране на разредители. Заради гъстия пушек управляващите предизвестиха живеещите в близост да стоят по домовете си, да не разрешават на децата си да играят на открито, да не употребяват външни басейни и да не ядат плодове и зеленчуци от градините си през идващите дни.

Експерти мерят въздуха за вероятни отрови. Леверкузен е дом на " Байер ", една от огромните немски химически компании и един от най-големите работодатели в района. В града живеят 163 000 души, доста от които работят за " Байер ". Индустриалната зона се намира покрай река Рейн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР