Спасителни екипи продължиха в нощта срещу неделя да евакуират 1300

...
Спасителни екипи продължиха в нощта срещу неделя да евакуират 1300
Коментари Харесай

Хеликоптери евакуират пътниците на авариралия круизен кораб

Спасителни екипи продължиха в нощта против неделя да изтеглят 1300 души от борда на круизен транспортен съд край крайбрежията на Норвегия, който попадна в спешна обстановка в събота следобяд поради щета в мотора, оповестява Би Би Си.
Норвежката брегова защита заяви, че се постанова всички пасажери и екипаж на кораба "Вайкинг скай " да бъдат евакуирани на брега.
Спасителната интервенция с присъединяване на 5 хеликоптера и няколко кораба стартира малко откакто плавателният съд подал сигнал за злополучие при мощен вятър и вълните почнали да го доближават в рискова непосредственост до норвежкия бряг.
По-късно обаче екипажът съумял да възпламени един от моторите и корабът бе закотвен на към 2 км от сушата.
Пътниците са издигани един по един от палубата и откарвани по въздуха в близко село, северно от град Молде, на западното крайбрежие на Норвегия.
Въпреки високите талази и мощния вятър избавителни хеликоптери съумели да се доберат до кораба и да оказват помощ на „ корабокрушенците “.
Спасители изтеглиха и девет души от товарен транспортен съд, помагал при спасяването, който изгуби двигателна двигателна сила. Те били избавени от два хеликоптера, взели участие в евакуацията на пасажери от круизния транспортен съд.
В неделя сутринта круизният транспортен съд съумя да рестартира 3 от 4-те си мотора и се опитваше да се придвижи към най-близкото пристанище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР