Спасителната операция в мина Пионер в Амурска област, където под

...
Спасителната операция в мина Пионер в Амурска област, където под
Коментари Харесай

Русия прекрати издирването на затрупаните миньори в Далечния изток

Спасителната интервенция в мина " Пионер " в Амурска област, където под бяха затрупани 13 миньори, е прекъсната заради опасност за живота на участващите в нея спасители и чиновници. Това оповестиха за ТАСС от пресслужбата на АО " Покровски рудник ".

Решението за прекъсване на избавителните работи беше взето от ръководителя на спешната работа въз основа на рекомендациите на техническия съвет, който включва представители на три профилирани проектантски институти и организации, мина " Пионер ", Министерството на изключителните обстановки на Русия и Военизираната минно-спасителна част.

Резултатите от сондажите демонстрираха, че местата, където може да са били миньорите, са цялостни с вода и скали . Според специалистите е допустимо да е настъпило наново сриване на скалната маса и наводнение на подземни галерии, както и отчасти сриване на кариерата в размер над 200 хиляди кубически метра. Освен това остава заплахата от сриване на напоената с вода скална маса, която се натрупва в коритата на кариерата. Изпомпването й сега е невероятно заради заплаха за живота на експертите.

Въз основа на известието на компанията 13-те миньори се смятат за починали . Първият заместник-управляващ шеф на мина " Пионер " Алексей Афанасиев към този момент изрази съболезнования на околните и приятелите на миньорите. Психолози от съветското Министерство на изключителните обстановки им оказват психическа помощ. Семействата на миньорите ще получат финансова помощ от предприятието в размер на годишната им заплата. Служителите на сдружението спомагат на правоохранителните и контролните органи при осъществяване на следствие на аргументите и събитията на нещастието.

Ако е належащо, мината ще помогне и на фамилиите да провеждат медицински грижи. При предпочитание компанията ще заплати образованието на децата на починалите миньори във висши образователни заведения.

На 18 март стана. Под земята останаха 13 души, с които нямаше връзка. Извършен бе изследователски сондаж, който не даде оптимистични резултати.
 Пети ден продължава интервенцията по спасяването за затрупаните миньори в съветската Амурска област
Пети ден продължава интервенцията по спасяването за затрупаните миньори в съветската Амурска област

Миньорите са блокирани на дълбочина от към 125 метра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР