Спасителната операция, близо до скалния венец над Дивдядовските скали, е

...
Спасителната операция, близо до скалния венец над Дивдядовските скали, е
Коментари Харесай

Спасиха 47-годишна жена, паднала край Дивдядовските скали

Спасителната интервенция, покрай скалния венец над Дивдядовските скали, е осъществена от инспектори от бранша " Специални тактически дейности " и сътрудниците им от шуменската пожарна - контрольор Иван Табаков, мл. специалист Румен Ненов и мл. контрольор Валентин Василев.

Снимкяа: ОД на МВР-Шумен

На 6 април, минути след 19:00 ч., в дежурната част на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи е признат сигнал за жена, която паднала до пътека, в непосредствена непосредственост до бездна над скалите над шуменския квартал " Дивдядово ". Минути по-късно избавителните екипи се срещат в региона на случая, разделят си региона и го обхождат, следвайки получените джипиес координати. Проведен е спомагателен диалог, в който спецполицаите открили точното местоположение на потърпевшата. Установили, че тя е в безпомощно положение, захваната за шубрак, на метри от пропастта . Осигурен с екипировка и посредством алпийски прийом, контрольор Николай Спасов се спуснал до дамата. С спомагателна подвесна система, помощ и съгласуваност от пожарникарите, дамата е избавена.

" Въпреки мощния потрес, в който била 47-годишната жена, тя съумяла да благодари на спасителите си за сполучливия завършек на интервенцията ", отбелязва представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ася Йорданова пред Българска телеграфна агенция.

Снимка: ОД на МВР-Шумен

По-рано през днешния ден тя сподели, че на 5 април избавителен екип е свалил две малолетни девойки, качили се на товарен кран в региона на железопътната гара в Шумен, с цел да си създадат селфи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР