Спасителната акция в 2-милионния град Газиантеп в Турция продължава. Там

...
Спасителната акция в 2-милионния град Газиантеп в Турция продължава. Там
Коментари Харесай

Спасителна акция на живо в ефира на bTV: Мълчание с надежда да се чуят гласове на оцелели


Спасителната акция в 2-милионния град Газиантеп в Турция продължава. Там е специфичният делегат на bTV Иван Георгиев. Градът е един от съществено засегнатите от мощния трус на 6 февруари.

На живо в ефир екипът видя по какъв начин в 6-етажен опустошен блок под руините към момента има хора, а спасителите се пробват да ги намерят. Полицаите помолиха всички хора на място да запазят тишина, тъй като се пробват да чуят гласове под бетонните плочи.

„ Настана извънредно безмълвие, неестествено на фона на събитията от последните часове тук. Опитват се да чуят дали някой няма да извика отдолу под бетонните плочи. Всички се надяваме това да се случи и се молят за това “, описа Иван Георгиев.

Екипът на bTV не съумя да научи дали спасителите са чули гласове отдолу под руините, само че издирвателните дейности и разчистването не престават. Те отстраняват бетонните плочи една по една на ръка или благодарение на кранове. Със специфични машини разрушават бетона и реалокират огромните части. Освен това режат арматурата, с цел да може голяма плоча да бъде преместена по-лесно.

„ Трудно е да се опише обстановката на място. В радиус от към 50-100 метра има цяло построено населено място. Раздава се топла храна. Има пожарникари “, описа Иван Георгиев.

По улиците се виждат плачещи хора, които се топлят на запалени огньове.

„ Няма по какъв начин да бъде разказана тъгата на тези хора, които чакат околните им да бъдат извадени от руините. Надежда има, тези хора са тук към този момент четвърто денонощие “, споделя още Иван Георгиев.

На доста места в разрушените здания влезе тежка техника, което значи, че там не се чака да бъдат открити оживели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР