Спасителна акция за издирване на изгубени в гората ловци приключи

...
Спасителна акция за издирване на изгубени в гората ловци приключи
Коментари Харесай

Спасиха изгубили се в гората ловци

Спасителна акция за търсене на изгубени в гората ловци завърши сполучливо. Издирването почнало след признат сигнал в дежурната част на РДПБЗН- Шумен в 21:44 часа нощес. Било обявено, че двама ловци, които били на излет край село Бяла река, се изгубили в гората.

Към мястото, разказано в сигнала, са ориентирани екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен. Малко след 03:30 часа издирването било прекъснато поради гъста мъгла и пороен дъжд. Спасяването траяло в ранните утринни часове. На помощ на спасителите се притекли ловци и горски чиновници.

Тази заран е открита връзка с изчезналите посредством мобилен телефон. Мъжете съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им инструкции да не напущат мястото, на което са локализирани. Малко преди 10:30 часа до тях са стигнали избавителните екипи. Мъжете са в положително общо положение, ще им бъде осъществен медицински обзор.

В акцията по спасяването са взели участие към 80 души, сред които ловци от дружинката на село Бяла река, горски чиновници и пожарникари.

Директорът на РДПБЗН и началник на избавителната интервенция комисар Иван Иванов благодари на всички, които са се отзовали и са оказали помощ при издирването на ловците.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР