Спасителна акция вдигна на крак планински спасители от ПСС и

...
Спасителна акция вдигна на крак планински спасители от ПСС и
Коментари Харесай

Канара се стовари върху млад мъж в Пирин

Спасителна акция подвигна на крайник планински спасители от ПСС и въздушните екипи. В ранния след обяд млад мъж и негов другар се разхождали в красивата, само че рискова околност сред х. Безбог и Стражите в Пирин, когато върху тях полетял камък.
Канарата се стоварила върху главата на 24-годишния Николай Н., който в този миг бил без каска. Приятелят на потърпевшия подал сигнал през тел. 112 в Планинска избавителна работа. Идвайки на мястото спасителите откриват, че Николай има открита рана на главата, а от признаците, които демонстрира младият мъж, излиза наяве, че той е с черепно-мозъчна контузия. Това постанова потърпевшият да бъде превозен с хеликоптер до болница.
Буквално за минути избавителният хеликоптер излетява към мястото, като в това време се подава сигнал и към незабавното поделение на столичната болница „ Св. Анна ", с цел да са готови приемащите незабавни екипи. Във въздушната кола за спешна помощ положението на потърпевшия внезапно се утежнява, което постанова лекарят да включи наличната на борда животоспасяваща инсталация и да подаде О2.
Николай е нормализиран и при кацането на летателната площадка на болничното заведение, той съумява даже самичък да се надигне от носилката. „ Момчето ще се оправи ", безапелационни са лекарите.
Това е втора инфарктна обстановка в планината единствено за последните четири дни от предходната седмица, която има щастлива развръзка.
На 16 август още веднъж до болница „ Св. Анна " бе превозена жена в тежко положение със подозрение за инфаркт. В момента тя е добре и се възвръща сполучливо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР