Спасителите в турския град Адияман успяха да извадят живо изпод

...
Спасителите в турския град Адияман успяха да извадят живо изпод
Коментари Харесай

Още спасени повече от седмица след земетресението

Спасителите в турския град Адияман съумяха да извадят живо отдолу под руините четиригодишното момиченце Мирай . Това заяви в понеделник турският министър на превоза и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу на страницата си в Туитър ".

" На 178-ия час след земетресението в Адияман четиригодишната Мирай беше избавена. Тя е жива и здрава ", написа той.

Но до момента в който той говореше, екипи в Югоизточна Турция извадиха още хора от руините. Длъжностни лица споделиха, че  с изключение на момичето в Адияман е извадена и 35-годишна жена . Друга жена на име Найде Умай беше извадена жива в Антакия .

Телевизионният оператор Haberturk заяви, че още една жена и две деца са били избавени в Антакия , до момента в който CNN Turk заяви за жена, извадена отдолу под руините в южната провинция Газиантеп.

Спасителни служащи в турския град Кахраманмараш споделиха, че са установили контакт с баба, майка и бебе, блокирани в една стая в триетажна постройка, като евентуално има четвърти човек в друга стая.

Спасителите, включващи испански екип и турската полиция и войска, споделиха, че се пробват да пробият стена, с цел да стигнат до оживелите, само че колона ги забавя. Един избавител сподели, че дамите са на 3 метра подземен.

" Те към момента са живи и са в доста положително положение. Правим всичко допустимо да ги извадим и имам доста мощно чувство, че ще успеем ", сподели Бурку Балдауф, началник на турския непринуден здравен екип.

" Това към този момент е знамение. След седем дни те са там без вода, без храна и са в положително положение ", сподели тя.

Въпреки че остават надеждите за намиране на доста повече оживели измежду руините, общият брой на жертвите в Турция и прилежаща Сирия от земетресението с магнитуд 7,8 от предишния понеделник надвиши 37 000 и наподобява, че ще продължи да нараства. Само в Турция са разрушени 6444 здания. В региона не престават избавителните работи, разчистват се отломките. Спасителите към момента записват признаци на живот под купчините бетон, макар обстоятелството, че е минала повече от седмица от сриването, а температурата на въздуха пада до минусови стойности през нощта.
 Организация на обединените нации: Фазата на избавяне след земетресението в Турция и Сирия е към своя край
Организация на обединените нации: Фазата на избавяне след земетресението в Турция и Сирия е към своя край

Сега би трябвало да се помогне на оцелелите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР