Спасителите продължиха и тази нощ издирването на оцелели под отломките

...
Спасителите продължиха и тази нощ издирването на оцелели под отломките
Коментари Харесай

Продължава търсенето на оцелели под моста в Генуа

Спасителите продължиха и тази нощ издирването на оживели под отломките от автомобилния мост в Генуа, който се срути във вторник, заяви Франс прес.

Под светлините на мощни прожектори избавителните екипи работят без отмора посред големите блокове бетон и части желязо благодарение на кучета и багери.

По последни данни починалите при злополуката са 39, а ранените 16, от които 9 в тежко положение. Има обаче и хора в неопределеност.

Три деца на възраст от 8 и 13 години са измежду починалите, също както трима млади французи, трима чилийци и един колумбиец.

"Има вяра спасителите да открият още няколко оживели, само че с напредването на времето става все по-трудно ", сподели за Агенция Франс Прес Рикардо Шуто, пълководец на карабинерите в провинция Генуа.

Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи изключително състояние за период от 12 месеца в региона към Генуа.

Конте съобщи на конференция в Генуа, че е взел решението след искане на локалните управляващи и акцентира, че са деблокирани 5 милиарда евро от националния фонд за изключителни обстановки. "Това е първа мярка на държавното управление пред лицето на тази покруса ", акцентира той.

Освен това в страната ще бъде разгласен народен печал. Предстои да бъде избран денят, който ще съвпадне с погребението на жертвите, добави министър председателят.

Конте насочи и рецензии против Аутостраде пер л'Италия (Autostrade per l'Italia), оператор на срутилия се през вчерашния ден мост, който е част от ръководена от предприятието права на автомагистралата. Премиерът съобщи, че Аутостраде пер л'Италия е носела отговорност да подсигурява сигурността на моста и държавното управление няма да чака резултатите от престъпното следствие, преди да предприеме дейности.

По-рано министърът на превоза Данило Тонинели сподели, че Аутостраде пер л'Италия би трябвало да загуби концесията си за автомагистрала А10 и да й бъде наложена тежка санкция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР