Спасителите от ПСС-Банско и Добринище отново са в акция в

...
Спасителите от ПСС-Банско и Добринище отново са в акция в
Коментари Харесай

Пак спасяват контузена планинарка в Пирин

Спасителите от ПСС-Банско и Добринище още веднъж са в акция в Пирин. Този път гален контузи 21-годишна планинарка при рухване.

Сигнал за случая е подаден в Планинска избавителна служба-Банско към 14,00 часа в неделя. Моника Ц. правила преход в гората дружно с други планинари, когато си изкълчила неприятно глезена. Това станало в региона на Самодивските езера, над Попово езеро и над хижа „ Безбог ”. „ Първи към пострадалото момиче потеглиха сътрудниците от отряда в Добринище, само че и наши спасители пътуват натам. Близо 20 души са ангажирани в избавителната акция, няма заплаха за момичето, скоро сътрудниците ще са при нея ”, обявиха от ПСС-Банско. Спасителите ще й окажат първа помощ и ще я смъкват до най-близкия медицински център.

Това е следващото момиче с травма, която спасителите смъкват от планината за една седмица. Според тях всеобщо сега се вършат преходи от неподготвени хора.

„ Съветваме тези, които са в планината, да си създадат планинска застраховка. Това момиче е следващото, което няма такава застраховка, а тя не коства повече от 4-5 лв. ”, споделиха още спасители от Банско.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР