Спасителите намериха останките от 19 тела на пътници от самолета,

...
Спасителите намериха останките от 19 тела на пътници от самолета,
Коментари Харесай

Откриха останки от 19 тела на пътниците от катастрофиралия Ан-26 в Камчатка

Спасителите откриха останките от 19 тела на пасажери от самолета, който се разруши през вчерашния ден на полуостров Камчатка в съветския Далечен изток, оповестиха през днешния ден управляващите, представени от Франс прес.
Още по тематиката
По-рано през днешния ден локалният клон на Министерството на изключителните обстановки уведоми, че са открити девет тела и едно от тях е било разпознато, а по-късно сподели, че при издирвателната интервенция край крайбрежията на Камчатка са били открити остатъци от още 10 тела. Издирването е било прекратено за през нощта.

В интервенцията вземат участие 51 спасители , подкрепени от хеликоптери и кораби. Спасителите работят при сложни метеорологични условия - мъгла, мощно неспокойствие и бурни ветрове.

Самолетът на дребна локална самолетна компания, в който имало 22-ма пасажери и шестчленен екипаж, изчезна от радарите при подготовка за кацане в крайбрежния град Палана.

 Снимка: AP/БТА

След няколко часа търсене спасителите съумяха да открият останките от самолета на брега и в Охотско море. Оцелели при злополуката няма.



Руският министър председател Михаил Мишустин подреди случаят да бъде разследван от специфична комисия отпред с транспортния министър.

 Снимка: AP/БТА

Десетки държавни глави показаха съболезнования на Русия по отношение на нещастието.

Губернаторът на Камчатския край Владимир Солодов разгласи тридневен печал в региона. Той дойде в Палана и даде обещание на околните на починалите да им се окаже цялата нужна помощ.

Руският президентът Владимир Путин също изрече съболезнования на фамилиите на жертвите.

 Снимка: AP/БТА

Какво аргументи нещастието в Камчатка - неприятно време, щета в самолета или пилотска неточност?

Следствието преглежда всички версии, само че съгласно сътрудници на починалите летци те са позволили неточности, по-специално поради неприятното време и комплицирания релеф на местността, оповестява " Комерсант ".

 Снимка: AP/БТА

При още един опит след несполучливо кацане в Камчатка водачите на Ан-26 са решили " да се гмурнат " под облаците, с цел да видят земята и да наберат височина за да избегнат конфликт със скална верига, изпречила се пред самолета. Но облаците, слезли до върховете на хълмовете, са закрили процепа сред скалите, считат специалисти, говорили пред вестника.

 Снимка: AP/БТА

Сред версиите на следствието по случая " Росийская газета " загатва, с изключение на неподходящото време, допустима техническа щета или неточност в пилотирането. А притежателят на самолета - " Камчатското авиационно дружество " (КАО), сочи като причина мощния непряк вятър. От компанията настояват, че Ан-26 е бил механически изправен.

" Известия " изяснява нещастието с неприятна подготовка на летателния състав - съгласно базата данни СПАРК, през 2020 и 2021 година федералната работа Ространснадзор е разкрила в КАО общо 11 нарушавания в теоретичното образование на водачите. Сред чиновниците в компанията, непреминали следващите курсове, има и членове на екипажа, умрял във вчерашната злополука, написа всекидневникът.

 Снимка: AP/БТА

Щом самолетът се е разрушил в планина, значи водачът слепешком е направил заход за кацане под безвредната височина, което е равностойно на самоубийство, декларират специалисти, представени в публикацията. Колкото до самия аероплан, едни акцентират, че Ан-26 е потвърдил се и сигурен модел, други - че съответната машина е морално и физически остаряла.

Самолетите Ан-26 са създавани в Съветският съюз от 1969 до 1986 година В последните години имаше няколко трагични случая с такива машини.

" Известия " напомня най-големите произшествия с Ан-26 до момента: през 2020 година край град Чугуев в Украйна (26 жертви), през 2018 година на летище Хмеймим в Сирия (32 загинали) и също през 2018 година в Киншаса, ДР Конго, където падна транспортен Ан-26 с 23 души на борда.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР