Спасителите на щъркели от Североизточна България получават награда от международната

...
Спасителите на щъркели от Североизточна България получават награда от международната
Коментари Харесай

Сафет Халил получи награда от ПЕТА

Спасителите на щъркели от Североизточна България получават премия от интернационалната организация за отбрана правата на животните ПЕТА.

Сафет Халил от село Зарица и останалите хора, които приютиха замръзнали птици преди месец, бяха оповестени за "Герои за животните ".

„ Малко селце с огромно сърце” – по този начин от основаната преди близо 40 години в Съединените щати организация ПЕТА, назовават Зарица – обитаемото място, в което първо бяха приютени обледенени щъркели. Първият избавител беше Сафет Халид, който приюти 5 птици. Сега той и останалите хора, които помогнаха на щъркелите, са избрани за „ Герои на животните”.

„ Да са живи и здрави, не чаках, че ще има такова нещо и чак там ме почетоха. От целия свят ми се обаждат хората – от Шотландия, от Испания, от къде ли не”, сподели Сафет Халид пред БТВ.

Той към този момент е получил грамотата от ПЕТА, в която написа: „ Вие допринесохте за един по-добър свят”. Спасителят на щъркели има благодарности и от екоминистерството и кмета на община Главиница. „ От цялата работа с щъркелите разбрах, че би трябвало да сме единни, би трябвало да се обединим, с цел да сме добре”, споделя Сафет.

Откакто бяха освободени в края на март, щъркелите му липсват всеки ден. Той се надява, че ще ги види още веднъж и възнамерява да им направи гнездо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР