Спасителите на Сашко стават почетни граждани на Перник. Двамата мъже

...
Спасителите на Сашко стават почетни граждани на Перник. Двамата мъже
Коментари Харесай

Спасителите на Сашко стават почетни граждани на Перник

Спасителите на Сашко стават почетни жители на Перник. Двамата мъже – Веселин Георгиев и Милко Михалков, които откриха след многодневно търсене изчезналия 12-годишен Александър Александров – са препоръчани за почетни жители. Предложението ще бъде гласувано на следващия ден на тържествена сесия на общински съвет във връзка Деня на града.

Акцията по търсенето на Сашко беше невиждана. Той беше в неопределеност девет дни. В интервенцията се включиха полиция, спасители и доброволци. Момчето, което е с аутизъм, беше намерено в положително здравословно състоание.

Георгиев и Михалков са част от звено “Аварийно-спасителни действия и предварителни защити ” към дружество “Общинско обслужване ”. Те развиват и компания за рискови спортове.

“Активността и отдадеността на стотиците доброволци и съответно на Веселин Георгиев и Милко Михалков демонстрираха допустимо най-хубавата страна и станаха инфекциозен образец за следване и подражение, утвърждавайки и популяризирайки позитивния имидж на нашия град ”.

Това се споделя във импортираното в общинския съвет предложение за удостояването им с почетното звание.

Перник

На постоянното съвещание на Министерски съвет на 9 август министър председателят акад. Николай Денков си сложи за цел районите Стара Загора, Перник и Кюстендил “не единствено да продължат активността си, само че и да се трансфорат в икономическото сърце на България ”.

“Това, което е значимо да се регистрира, че проектите ни включват редица ограничения, свързани освен със запазването на работни места, а и с развиването на районите по най-съвременен, съвременен, софтуерен и стопански метод ”.

Това съобщи Денков и добави, че Министерството на енергетиката и Министерството на районното развиване би трябвало да работят в тясно съдействие с Министерството на стопанската система и тези на нововъведенията и труда и обществената политика.

С осъществяването на укрепителните действия ще се спре свлачищният развой, зародил от интензивните превалявания през 2015 година За задачата ще бъде построена пилотна структура от стоманобетонова опорна стена, габионна структура, високоякостна укрепителна система за стабилизиране на откоса. Ще се сложи и високоякостна укрепителна мрежа. Предвидено е възобновяване на пътната настилка, разчистване на съществуващите отводнителни уреди и създаване на дренаж.

При осъществяването на ремонтно-възстановителните работи ще бъде въведена краткотрайна организация за сигурност на придвижване на колите. Предвижда се това да стане след 9 май, след поредицата от почивни дни към 1 май и Гергьовден, с цел да не се затруднява пътуването на водачите. За осъществяване на нужните строителни работи в сектора се постанова да бъде лимитирано прекосяването в лентата в посока София и трафикът ще се реализира в двете посоки в лентата за Перник. Скоростта на придвижване ще е до 50 км/ч.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР