Спасителите достигат все повече места в изгорелия ферибот, Спасителите от

...
Спасителите достигат все повече места в изгорелия ферибот, Спасителите от
Коментари Харесай

Спасителите достигат все повече места в изгорелия ферибот, състезават се с времето 



Спасителите доближават от ден на ден места в изгорелия ферибот,
Спасителите от Специално звено за бедствия (EMAK) са получили повече достъп до полуизгорелия ферибот Euroferry Olympia в петия ден на избавителната акция след преодоляване на пожара.

Както е известно, Euroferry Olympia се възпламени в петък, откакто напусна пристанището Игуменица покрай остров Корфу на път за италианското пристанище Бриндизи. Пожарът се допуска, че е избухнал в гаражното поделение.


Оцелял от горящия ферибот: Шофьорите избират да спят в камионите, след това няма излизане

Говорителят на противопожарната работа Василис Ватракоянис съобщи пред kathimerini. gr, че пожарникарите са в конкуренция с времето, с цел да открият изчезналите, за които се счита, че са водачи на камиони. Както сподели той, към момента не са претърсени всички елементи на кораба.

Общо 281 души бяха избавени, а тялото на гръцки водач беше намерено в кабината на камиона му в неделя. Издирват се 10 лица, от които 7 българи. Вчера от бТВ осведомиха, че са открити още две тела. Тази информация обаче към момента не е доказана.

Говорителят на противопожарната работа означи, че термичното напрежение тук-там остава доста високо. „ Целта е да се проучат всички елементи на кораба. Има усложнение в гаражите с камионите, само че членовете на избавителните екипи са добре обучени”, означи той.

Пожарникарите влизат в кораба на групи със специфични защитни униформи и екипировка.

Говорейки пред националния ефирен оператор ERT, координаторът на избавителните интервенции на EMAK Димитрис Контоянис акцентира, че с температури от 200 градуса по Целзий – достигащи на някои места 300, Euroferry Olympia е като „ плаваща тенджера, която ври вода “.

Проверка, осъществена на пристанище Игуменица на 16 февруари, е установила пропуски в чистотата и хигиеничните условия. Съответните данни от инспекцията са включени и в интернационалната морска база данни Equasis,предава глас бг

В изказване от компанията Grimaldi Group настояват, че инспекциите на гръцките пристанищни управляващи (включително системите за разкриване на пушек и пожарогасене) са „ приключили със приемливи резултати “.

В същото известие компанията-собственик показва, че корабът е бил постоянно почистван и дезинфекциран, както и обхождан от членове на екипажа, с цел да се подсигурява, че в гаражите няма водачи след тръгване.

Очаквайте детайлности!



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР