Спасителите бяха в надпревара с времето, за да намерят изчезнала

...
Спасителите бяха в надпревара с времето, за да намерят изчезнала
Коментари Харесай

Изчезналата подводница "Титан": спасителите се надпреварват с времето

Спасителите бяха в конкуренция с времето, с цел да намерят изчезнала подводница във вторник, два дни откакто загуби връзка, до момента в който водеше богати туристи да видят останките на Титаник в дълбоки води край крайбрежията на Канада, написа организация " Ройтерс ".

Един водач и четирима пасажери са били на борда на подводницата, която изчезна в неделя и която има потенциал да остане под вода до 96 часа (т.е. до четвъртък сутринта). Според контраадмирал Джон Маугър от бреговата защита на Съединени американски щати спастелите траяли търсенето през нощта и навлизат в по-дълбоки води.

Властите още не са удостоверили самоличността на. За последния обаче, 77-годишния Пол-Анри Наржоле, държавен източник удостоверява за " Ройтерс ", че е на борда.

" Много сме признателни за загрижеността, проявена от нашите сътрудници и другари, и бихме желали да помолим всички да се молят за сигурността им ", сподели фамилията на пакистанския предприемач Шахзада Дауд във вторник.

Още един подводен робот

Американски и канадски кораби и самолети претърсват региона на към 1450 км източно от Кейп Код, като някои пускат сонарни буйове, които могат да следят до дълбочина от 3962 метраб.
Преди малко Франция разгласи, че изпраща кораба " Аталант " в помощ на интервенцията. " Аталант " е оборудвана с самостоятелен робот " Виктор 6000 ", който може да се спусне на дълбочина до 6000 м - оттатък 3800-те метра, където се намират останките на " Титаник ".

Спасителите са изправени пред обилни провокации както при намирането на " Титан ", по този начин и при спасяването на хората на борда, съгласно специалисти. Според Алистър Грейг, инженер от Универстетския лицей в Лондон, при повреда по време на гмуркането водачът евентуално щеше да освободи тежести, с цел да изплува назад. Без връзка намирането на уред колкото микробус ще е предизвикателство, счита Грейг, представен от " Ройтерс ".

 Туристическа подводница изчезна на път за останките на Туристическа подводница изчезна на път за останките на " Титаник "

Екстремните условия на няколко хиляди км под повърхността също биха били тестване, в това число зарад неналичието на светлина и голямото водно налягане. Експерт по историята на " Титаник ", Тим Матлин, разказва като " съвсем невъзможна " интервенцията, която екипите пробват да осъществят, изключително поради ограничния брой подводници, способни да стигнат до морското дъно.

Наистина е малко като да си астронавт, който отива в космоса.
Тим Матлин,
специалист по " Титаник "

OceanGate, която провежда експедициите, съобщи, че " активизира всички благоприятни условия ", с цел да избави хората на борда на " Титан ". Маугър от бреговата защита на Съединени американски щати счита, че точно компанията познава " по-добре от всеки различен " терена.

" Първото и последното пътешестване "

Експедициите до " Титаник " на OceanGate стартират в Сейнт Джонс, Нюфаундленд, преди да се насочат на към 640 км до мястото на останките, се споделя на уеб страницата на компанията.

Дейвид Поуг, кореспондент на Си Би Ес, се гмурна на мястото, откакто бе на борда на " Титан " предходната година. В декемврийски новинарски репортаж той прочете на глас декларацията, който трябвало да подпише: в нея се отбелязва, че подводницата " не е била утвърдена или сертифицирана от никой регулаторен орган " и може да докара до гибел. Поуг също по този начин документира несполучливо гмуркане, при което връзките " някак си се прекъснаха " с надводния транспортен съд и подводницата в никакъв случай не намерила " Титаник ".

Хардинг, основан в Обединените арабски емирства предприемач и авантюрист, който е ръководител на Action Aviation, разгласява известие във " Facebook " в събота: " Тази задача евентуално ще бъде първата и единствена ръководена от човек задача до Титаник през 2023 година "

Друг екскурзиант, Дауд, е заместник-председател на Engro, един от най-големите конгломерати в Пакистан с вложения, вариращи от торове и сила до произвеждане на транспортни средства.

При потъването на " Титаник " през 1912 година умират над 1500 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР