Спасителите, блокирани от достигането до 41 работници, блокирани от срутване

...
Спасителите, блокирани от достигането до 41 работници, блокирани от срутване
Коментари Харесай

Блокирани от хоризонтален маршрут, спасителите ще копаят вертикално, за да достигнат до 41, блокирани в тунел в Индия

Спасителите, блокирани от достигането до 41 служащи, блокирани от сриване на тунел на автомагистрала, минават към опит с цел да ги достигнете отвесно

От Associated Press, 20 ноември 2023 година, 00:58 ч.

НОВО ДЕЛХИ – Спасителите блокираха да доближат до 41 блокирани строителни служащи, преместени в понеделник на опит да копаят към тях отвесно, откакто деветдневните старания в планинската северна Индия бяха възпрепятствани от парчета и механически проблеми.

Хванатите служащи са здрави и получават храна като ядки, печен нахут и пуканки с лула, сподели Дийпа Гаур, представител на държавното управление. Кислородът им се доставял през обособена тръба, сподели тя.

Спасителите основават път за достъп до върха на хълма, откъдето би трябвало да стартира отвесното сондиране в понеделник вечерта, сподели Девендра Патуал, чиновник за ръководство на бедствия, който следи избавителните старания на обекта в щата Утаракханд.

От отвесна посока, пробиването до тунела ще отнеме няколко дни и парчета могат да паднат по време на копаене, Патуал сподели.

Работниците са в капан от 12 ноември, когато свлачище аргументи част от 4,5-километровия (2,8 мили) тунел, който строяха колапс на към 200 метра (650 фута) от входа.

Утаракханд е посипан с хиндуистки храмове, а строителството на автомагистрали и здания е непрекъснато, с цел да поеме напора от поклонници и туристи. Тунелът е част от пътя Чардхам за всевъзможни метеорологични условия, водещ федерален план, свързващ разнообразни индуистки места за поклонение.

Около 200 чиновници за помощ при бедствия са били на мястото, употребявайки сондажно съоръжение и багери в избавителната интервенция.

Хоризонталното сондиране включваше машина, която пробиваше скали и парчета, с цел да сътвори пространство за слагане на тръби, през които хванатите служащи можеше да изпълзи, само че беше спряно, откакто машината беше развалена. Вибрациите с висок интензитет на машината също доведоха до рухване на повече парчета.

Вертикалното сондиране от върха на хълма също може да аргументи парчета, само че чиновници споделиха, че ще употребяват техника, проектирана за нестабилна земя.

Спасителите ще би трябвало да копаят 103 метра (338 фута), с цел да доближат до хванатите служащи – съвсем двойно повече, в сравнение с в случай че продължат да копаят от предната.

Длъжностни лица споделиха, че напъните за постигане на служащите от хоризонталния тунел ще продължат.

Важни истории

Училище в Канзас е принудило 8-годишно индианско момче да подстриже косата си, споделя ACLU

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР