Спасители в Одеска област в Украйна се бориха с пламъци,

...
Спасители в Одеска област в Украйна се бориха с пламъци,
Коментари Харесай

Украйна се бори за членство в ЕС, докато посреща втора зима в условията на война

Спасители в Одеска област в Украйна се бориха с пламъци, откакто свален съветски дрон провокира пожар в жилищен регион, като умъртви минимум един граждански, съобщи Voice of America (VOA).

Украинската противовъздушна защита е свалила 20 дрона през нощта. Областният шеф разкри, че това е третата въздушна офанзива през миналата седмица.

Докато Украйна посреща нова зима в изискванията на война с Русия , европейските водачи се срещната в Брюксел, с цел да дискутират върху кандидатурата на Киев да се причисли към Европейския съюз.

26 страни членки взеха решение да поддържат предлагането за обзор на многогодишната рамка. 26 страни членки обаче не са задоволителни, с цел да може решението да мине. Европейски Съюз се състои от общо 27 страни членки, като се изисква единомислещо решение, с цел да може да се одобри.

Основната спънка пред договарянията за участие на Украйна за Европейски Съюз остава унгарският министър председател Виктор Орбан, който се смята за един от най-верните европейски съдружници на съветския президент Владимир Путин.

Германският канцлер Олаф Шолц дефинира ветото на Унгария като „ патова обстановка “ и акцентира, че е приканил Орбан да напусне стаята, другите другите 26 страни разискват помощта от 50 милиарда Евро за Украйна, против която унгарският министър председател се опълчи.

Орбан назова решението като „ неразумно, ирационално и неверно “, като увери, че Унгария няма да отстъпи от тази позиция.

Въпреки различията, унгарският министър председател даде поръчка, че ще продължава да поддържа Европейски Съюз.

На съвещанието в Брюксел, европейските водачи показаха вяра за бъдещето на разпокъсаната от война Украйна.

„ Работим интензивно, несъмнено, да има резултат, в който да има единодушие на всички 27 страни членки. Но в този момент считам, че е значимо да се работи за евентуални други възможности, с цел да имаме работещо решение, защото единодушието не е допустимо “, съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен.



Руският президент Владимир Путин съобщи, че скоро безвъзмездната помощ към Украйна ще спре, като предвижда разделяне в Европейски Съюз и в американския Конгрес.

И до момента в който международните елити разискват военната и финансовата помощ към Украйна и европейския път на Киев, удар с съветски дрон в Херсон подсети на украинците, че се задава нова зима в изискванията на война, със или без нова военна помощ.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР